Meikinpoisto askel askeleelta. Kuinka se tapahtuu oikeaoppisesti?

Meikinpoisto. Helpolta kuulostava homma, joka kuitenkin aiheuttaa paljon päänvaivaa. Kuinka poistaa ripsiväri vahingoittamatta ripsiä? Miten puhdistaa iho ärsyttämättä sitä? Enää ei tarvitse miettiä. Lue alhaalta miten poistat meikit oikeaoppisesti.

Miksi meikinpoisto on tärkeää? Poistamalla meikit:

  • ehkäiset mustapäiden syntymistä ja ihohuokosten tukkeutumista,
  • palautat ihon happotasapainon,
  • helpotat ihon ja ripsien palautumista yön aikana,
  • rauhoitat ihoa ja vähennät ärsytysriskiä,
  • vapautat ihon kaikista päivän aikana kertyneistä saasteista.

Mitä meikinpoistoon tarvitaan?

Meikinpoistoon tarkoitettuja tuotteita löytyy pilvin pimein; misellivesiä, kaksiosaisia, alkoholipohjaisia, balsameja ja öljyjä. Miten valitset tuotteen, joka jättää ihon puhtaaksi, raikkaaksi eikä ärsytä? Tuotteet valitaan ihotyypin perusteella – mitä kuivempi ja herkempi iho on, sitä hellävaraisempia tuotteiden tulisi olla.

Likaan tarttuvia ja sitä puoleensa vetäviä misellejä sisältävä misellivesi on suosituin, sillä se on hellävarainen eikä kaipaa kovia otteita toimiakseen. Luonnonöljyt ovat myös hyvä vaihtoehto; niillä poistat jopa vedenkestävänkin meikin silmien herkkää ihoa ärsyttämättä. Herkkäihoisille suositellaan puhdistusmaitoja, jotka ovat helliä iholle ja poistavat meikin jättäen ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi.

Kuinka meikit poistetaan?

Yhtä tärkeää kuin oikeiden tuotteiden valinta on itse tekniikka. Tilastot eivät kaunistele ja kertovat, että yli puolet naisista poistaa meikit väärin. Tämä voi aiheuttaa isojakin ongelmia, sillä ihon puutteellinne puhdistus voi altistaa sen ihottumille ja aknelle. On siis tärkeää tietää miten puhdistuksen kuuluu tapahtua.

1. Alustava kasvojen puhdistus

Ennen meikinpoistoa tulee sinun puhdistaa ihosi. Voit käyttää puhdistusgeeliä tai tehdä puhdistuksen öljyllä (käytä risiiniöljyä sekä esimerkiksi argan, -rypäleensiemen- tai jojobaöljyä). Tämä vaihe pehmentää ja valmistelee ihon, jolloin meikinpoisto on helpompaa.

2. Silmämeikin poisto hellävaraisesti ja tarkasti

Silmien ympäristössä meikkiä on yleensä eniten, joten tähän alueeseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Silmämeikin voit poistaa öljyllä, misellivedellä tai puhdistusmaidolla – minkä tuotteen valitsetkin, tärkeintä on olla hellävarainen. Kostuta vanulappu tuotteeseen, paina kevyesti silmää vasten, pidä paikoillaan muutama sekunti ja ala poistamaan meikkiä liikuttaen lappua varovaisesti silmän ulkonurkkaa kohden. Toista tarvittaessa muutama kerta puhtaalla vanulapulla (jotta näet milloin kaikki meikki on poistettu).

3. Huulimeikin poisto

Jos käytät huulipunaa, kannattaa senkin poistoon käyttää tovi aikaa. Käytä vanulappua sekä haluamaasi putsaria ja toimi kuten silmämeikin poistossa.

4. Kasvomeikin poisto

Nyt on aika puhdistaa kasvot kunnolla. On suositeltavaa käyttää tällä kertaa puhdistusgeeliä- tai vaahtoa, joilla pystyt puhdistamaan tarkasti likaiset alueet. Samalla kun puhdistat kasvoja, hiero niitä kevyesti saadaksesi veren kiertämään, puhdistusaineen vaikuttamaan paremmin ja valmistelet kasvot puhdistusrutiinin seuraavaa vaihetta varten. Korvaa putsari kerran viikossa kuorinta-aineella päästäksesi eroon kuolleesta ihosolukosta ja tehostaaksesi puhdistusaineen vaikutusta.

5. Kasvovesi

Viimeisenä vuorossa on kasvovesi. Monet skippaavat tämän vaiheen, mutta kasvovesi on olennainen osa rutiinia sen ihon pH-tasoa palauttavan vaikutuksen ansiosta. Kasvovesi rauhoittaa sekä ehkäisee ärsytystä ja tasapainoittaa ihon toimintaa. Se myös poistaa iholle mahdollisesti vielä jääneet epäpuhtaudet.