Kuinka virvoittaa väsynyt iho? Opi viisi kätevää tapaa

Eloton, lattea ja valju – näin useimmat naiset kuvailevat kasvojensa ihoa. Saasteet, pitkät ruudun edessä vietetyt tunnit ja stressi ovat ihomme huonon kunnon taustasyitä.

Kun iho altistuu mainituille riskitekijöille, se heikentyy ja menettää kykynsä uusiutua. Muutaman ihoa piristävän vinkin tietäminen ei siis olisi pahitteeksi. Näin se tapahtuu.

Syyt elottoman ihon taustalla

On oleellista tietää, mikä vahingoittaa ihoa. Näin voit tietoisesti vähentää negatiivisesti ihoon vaikuttavia tekijöitä ympäristöstäsi ja pyrkiä kohentamaan sen kuntoa. Jos mahdollista, vältä näitä:

 • epätasapainoinen ruokavalio – ihosi tarvitsee ravinnosta saatavia vitamiineja, ei pelkästään kosmetiikan tarjoamia ravinteita. Iholle tärkeimpiä vitamiineja ovat a-, b5- ja e-vitamiinit. Myös sinkillä on myönteisiä vaikutuksia ihon kuntoon.
 • tupakointi – savukkeiden myrkylliset yhdisteet vaurioittavat ihoa nopeasti tehden siitä valjun ja herkästi vaurioituvan.
 • kaupunkisaasteet – asuinpaikallasi on vaikutusta ihosi vointiin. Tehtaiden ja pakokaasujen saastuttama ilma tekee tehtävänsä.
 • krooninen stressi – suurin haittatekijä kehollemme ja ihollemme
 • liian vähäinen liikunta/ulkonavietetty aika – ihosi urheilee kanssasi. Parantuneen verenkierron myötä haitta-aineita poistuu kehostasi ja paljon tavanomaista nopeammin.
 • jotkin lääkkeet ja sairaudet – näihin emme useinkaan pysty vaikuttamaan, mutta pidä mielessä, että monet reseptivapaatkin lääkkeet voivat heikentää ihoasi.

VIIDEN KOHDAN SUUNNITELMA VALJUILLE JA VÄSYNEILLE KASVOILLE

1. Syö terveellisesti ja juo paljon vettä

Valju ja väsynyt iho johtuu usein vitamiinien puutoksesta. Mieti hetki mitä ruokia terveelliseen ruokavalioon kuuluu. Jos koet jonkin ruoan syömisen vaikeana, voit korvata sen ravintolisien avulla. Tarjoa kehollesi B,- A,- E,- ja C-vitamiineja sekä arvokkaita tyydyttymättömiä rasvahappoja.

Raikkaalla kivennäisvedellä on uskomattomia vaikutuksia ihoosi. Luonnollisen nesteytyksen voimaa ei kannata aliarvioida, joten yritä juoda vähintään 1,5 litraa päivässä. Näin stimuloit ihokudostesi metabolista uusiutumista.

2. Liiku ja rentoudu

Punaiset posket, iho täynnä happea ja kropasta kyytiä saavat haitta-aineet ovat kaikki säännöllisen liikunnan tuomia hyötyjä. Liikunnan ei tarvitse olla rankkaa, kuten crossfitia tai kestävyysurheilua, vaan jo kevyt kävely riittää. Pieni lomareissukin teke iholle ihmeitä.

Liikunna ei tarvitse olla aikaavievää. Lyhytkin liikuntahetki ilmavassa tilassa auttaa verenkiertoa ja kulkettaa happea ihollesi.

3. Hiero ihoasi

Kasvojen hieronta tehostaa verenkiertoa, vahvistaa ja ravitsee ihoa sekä nopeuttaa ihon uudelleenrakentumista. Hiero kasvoja jaderullalla, gua sha-lastalla tai muulla tarkoitukseen suunnitellulla apuvälineellä. Mikäli et omista mitään edellämainituista, voit tietenkin hieroa kasvojasi käsin. Valitse itsellesi sopivin vuorokaudenaika, levitä iholle laadukasta seerumia tai luonnonöljyä ja hiero kasvojasi hitain, pyörivin liikkein. Voit katsoa vinkkejä opetusvideoista.

4. Seuraa ihonhoidon perussääntöjä

Huonot ihonhoitotavat voivat saada ihosi näyttämään valjulta ja väsyneeltä. Olisiko aika muuttaa niitä? Seuraa näitä ohjeita:

 • älä pese kasvojasi emäksisellä ja kuivattavalla saippualla
 • lopeta ihoa kuivattavien tuotteiden käyttö, vaikka sinulla olisikin aknea
 • vältä auringonottoa ja solariumia
 • käytä aina aurinkosuojavoidetta, jopa talvisin
 • vältä saasteita ja savuisia tiloja
 • poista meikit vain tarkoitukseen suunnatuilla tuotteilla
 • käytä kasvovettä aina meikinpoiston jälkeen
 • poista kuollut ihosolukko kasvoiltasi hellästi kuorimalla (esimerkiksi AHA-hapolla)

5. Ravitse ihoasi ja valitse todistetusti toimivia tuotteita

Käyttämiesi seerumin ja ihovoiteen tulee sopia ihotyyppiisi. Varmista, että tuotteet sopivat väsyneelle ja vahingoittuneelle iholle. Millaisia kauneudenhoitotuotteita sinun tulisi valita? Esimerkiksi c-vitamiini on yksi parhaista ihoa parantavista ainesosista. Se myös kirkastaa ja uudistaa ihoa. Kyseinen vitamiini myös tasoittaa ihonsävyä ja piristää ihoasi.

Etsi myös vapailta radikaaleilta suojaavia, ikääntymistä hidastavia, ihonhoitotuotteita. Sääntö koskee niin kasvovoiteita, misellivesiä, puhdistusvaahtoja kuin kasvovettäkin.

Aloittaessasi c-vitamiinihoidot, voit tehostaa vaikutusta sinkillä. Jos et ole tuoreiden hedelmien ja vihannesten ystävä, voit korvata ne ruokalisillä. Myös sinkki auttaa taistelussa vapaita radikaaleja vastan. Hemmottele ihpasi myös ravitsevilla kasvonaamioilla, jotka jättävät ihosi hehkuvaksi ja nuorekkaan näköseksi.