Luonnonmukainen ihonhoito, kuinka päästä alkuun?

Nykyaikana ”luonnonmukainen” on trendisana. Mitä se tarkoitetaan ihonhoidossa? Ihomme hyötyy luonnonantimista, mutta kuinka luonnonmukainen ihonhoito aloitetaan? Tutustu minioppaaseeni, joka on suunnattu niille, jotka eivät halua maksaa maltaita kauneudesta.

Ihonhoitoasiantuntijat vakuuttelevat luonnonmukaisen kosmetiikan olevan parasta, mitä voimme ihollemme tarjota, mutta on yhä hieman epäselvää mitä luonnonmukaisuus tarkoittaa. Tarkoittaako se kosmetiikan käytön lopettamista vai tuotteiden vaihtamista ympäristöystävällisiin? Kumotaanpa nyt kaikki myytit aiheen ympäriltä ja käydään läpi, mitä luonnonmukainen kauneudenhoito tarkoittaa ja kuinka päästä alkuun. Jos aihe kiinnostaa ja haluat päivittää rutiinejasi, lukaise luonnonystäville suunnattu minioppaani ja ala huolehtimaan ihostasi järkevämmin.

Luonnonmukainen ihonhoito. Mitä se on?

Luonnon omia tuotteita hyödyntävä. Tarjoaako luonto sinulle kehittyneen kasvoja kohottavan yhdistelmän sulautettuna nykypäivän hoitoihin? Ei tietenkään. Luonto tarjoaa meille öljyjä, antioksidantteja, vitamiineja, kasviuutteita sekä kukkais- ja yrttivesiä – joista jokainen kokeilemisen arvoisia. Kun otat ne käyttöösi, voit kutsua ihnhoitorutiiniasi luonnonmukaiseksi.

Luonnonmukainen ihonhoito perustuu luonnosta löytyviin raaka-aineisiin. Kemikaalien, parabeenien ja synteettisten valmisteiden sijaan käytät ravitsevia, hoitavia ja suojaavia raaka-aineita suoraan luontoäidin helmasta.

Kuinka aloittaa luonnonmukainen ihonhoito?

Oikeanlaiset tuotteet. Ne määrittelevät onko ihonhoito luonnonmukaista vai ei. Vilkaise raaka-aineita – valitse tuotteet, jotka eivät sisällä parabeeneja, silikoneja, öljyjohdannaisia eikä synteettisiä valmisteita. Jokainen synteettinen aine vahingoittaa ihoa. Useimmat ihoärsytykset ja akne johtuvat värien tuotteiden käytöstä ja niiden ihohuokosia tukkivista ainesosista.

Valitse luonnollisia tuotteita, jotka koostuvat 90% luonnollisista ainesosista, kuten kasvisöljyistä, hydrosoleista, eteerisistä öljyistä, kasviuutteista tai hyaluronisesta haposta, e-vitamiinista, retinolista, koentsyymi Q10:stä )näitä kaikkia esiintyy luonnossa).

Muista vielä tämä: käytä vain tarvittava määrä tuotteita ja vähennä erikoishoitoja. Suurempi määrä tuotteita ei tarkoita parempia tuloksia. Joskus vähemmän on enemmän etkä häiritse ihon omaa kykyä korjata itseään. Annetaan ihomme palata luonnolliseen kauneuteen kymmenien kosmetiikkatuotteiden sijasta.

Ihonhoito ei kuitenkaan ole yksinään tarpeeksi!

Meidän tulee ottaa huomioon, että elämäntavoillamme on suuri vaikutus ihomme hyvinvointiin. Jos syöt epäterveellisesti, et juo tarpeeksi vettä etkä suojaa ihoasi auringolta ja saasteilta, eivät parhaimmatkaan ihonhoitotuotteet voi olla avuksi. Muistetaan holistinen näkökulma ja ajatellaan ihonhoidon lähteävn syvältä sisältämme – laadukkaalla ruoalla ja vedellä.

Muutama sääntö, joita olisi hyvä noudattaa:

  • lisää omegahappoja sisältäviä tuotteita ruokavalioosi
  • syö paljon vihanneksia, hedelmiä ja täysjyvää
  • syö b-vitamiini- sekä sinkkilisiä
  • suojaa ihosi UV-säteiltäsuojakertoimella ja luonnonöljyillä.