Kylpylätason kasvohoito kotona – fiksuja tapoja rentoutua ja näyttää hyvältä!

Eikö joskus huvittaisi upottautua lämpimään veteen ja levätä kiireisen päivän jälkeen? Vaikka pitkille kylvyille ei aina ole aikaa, osa rentoutumisesta on saatavilla kotona tehtävien kylpylätason kasvohoitojen avulla. Miten tehdään kukkaroa miellyttävä kylpyläkokemus?

Kasvomme iho saa jatkuvasti kärsiä stressistä, väsymyksestä ja kiireisestä elämästä. Jokainen uneton yö ja huoli näkyy kasvoilla – rypyt, tummat silmänaluset, turvonneet silmät ja eloton sekä harmahtava iho. Aika ottaa ohjat omiin käsiin!

Kylpylätason kasvohoito. Mikä se on?

Kylpylä saa kaikki ajattelemaan lämpimiä vaahtokylpyjä mutta on olemassa myös toinen vähemmän aikaa vievä vaihtoehto, jonka vaikutukset ovat ihan yhtä loistavia – kasvohoito kotona. Mitä siihen kuuluu? Kasvohoito on sarja rentouttavia kasvokäsittelyjä, jotka saavat olosta paremman ja vähentävät kireyttä ihon muuttuessa terveen eläväksi ja hehkuvaksi.

Kylpylätason kasvohoidon voi suorittaa kotona – se ei ole kallista, aikaa vievää tai vaikeaa. Hoidon voi toteuttaa aina, kun olo on väsynyt ja kasvot tarvitsevat rentoutusta tai kasvojen kaivatessa eloisuutta ja kimmoisuutta. Kasvot muuttuvat vaaleammiksi ja nuorekkaammiksi parhaiden ravintoaineiden avulla.

Kotona tehtävä kylpylätason kasvohoito – ohje

Mitä tarvitaan kasvojen hoitamiseen? Ennen kaikkea siihen tarvitaan aikaa. Tuotteita löytyy luultavasti kotikaapeista. Oletko valmis? Aloitetaan kasvohoito.

1. Meikinpoisto ja kasvojen puhdistus

Ensin kasvoilta pestään pois kaikki meikit ja kerääntyneet epäpuhtaudet (rasva, pöly, saasteet). Kokeile vaikka OCM (Oil Cleansing Method) -menetelmää. OCM tarvitsee risiiniöljyä ja toista luonnollista öljyä, esimerkiksi arganöljyä tai jojoba öljyä. Öljyt irrottavat tehokkaasti kaikkein itsepintaisimman lian jättämättä ihoa kireäksi tai kuivaksi. Kuivaa lopuksi kasvot ja poista kaikki öljyjäämät.

2. Kasvohöyry

Aika hoitaa ihoa sisältäpäin. Höyry on tehty sitä varten. Kaada kuumaa vettä kulhoon, lisää muutama tippa eteeristä öljyä (esim. rosmariiniöljyä), aseta pyyhe pään päälle ja kumarru kulhon ylle. Tämä on täydellinen tapa avata ihohuokoset ja syväpestä ne. Kasvohöyry auttaa poistamaan rumia mustapäitä, pehmentää ihoa ja valmistelee ihon seuraavia käsittelyjä varten.

3. Kasvonaamio

Seuraavassa käsittelyssä olo on jo kuin oikeassa kylpylässä – kasvonaamio ja kurkkuhaude. Jokainen nainen tunnistaa tämän yhdistelmän ja on unelmoinut rentoutuvansa tällä tavalla. Se on kuviteltua helpompaa! Siihen käytetään voimakkaasti ravitsevaa, kosteuttavaa ja nuorentavaa naamiota (esim. avokado-, hunaja- ja jogurttinaamio tai toinen DIY -naamio). Kun naamio on iholla, asetu makuulle sängylle, aseta kosteuttavat ja vaalentavat kurkunviipaleet silmille ja … ota kauneuspäiväunet!

4. Öljyhieronta

Naamion huuhtelun jälkeen ihoa tulisi suojata kosteuden ja muiden tärkeiden aineiden haihtumiselta. Miten? Paras vaihtoehto on luonnolliset kauneusöljyt, kuten manteliöljy, arganöljy tai jojoba öljy. Hiero tippa öljyä ihoon muutaman minuutin ajan ja lopputulos on sileämpi, ravitumpi ja ulkoisilta tekijöiltä suojattu iho. Hellävarainen kasvohieronta tekee ihmeitä – se on paras tapa viimeistellä kylpylätason kasvohoito.