Mikä on ihotyyppisi?

Ihotyyppisi tunteminen on ratkaisevaa sopivan ihonhoitorutiinin valitsemisessa. Voit teettää arvion asiantuntijalla mutta yleensä ihotyypin pystyy selvittämään itse tarkkailemalla. Lue mikä kuvauksista sopii sinun ihoosi ja millaisesta hoivasta on sille eniten hyötyä.

Mikä on ihotyyppisi – ihotyypit

Kuiva iho – ohut, herkkä, usein elottoman ja väsyneen näköinen

Ihonhoito kannattaa aloittaa jo ajoissa, sillä tälle ihotyypille ryppyjä kehittyy nopeasti. Erityisen herkkää iho on silmien ja huulien ympäristössä. Vältä tavallista saippuaa ihonhoidossa, sillä se kuivattaa ihoa entisestään sekä tuotteita, jotka sisältävät alkoholia (alcohol denat.). Näiden sijaan käytä hellää, vaahtoavaa putsaria ja puhdistusmaitoa meikinpoistoon. Voit kokeilla myös öljypuhdistusta (valitse kuivalle iholle parhaiten sopiva öljy). Paras öljy kuivalle iho on puuvillansiemenöljy, helokkiöljy ja avokadoöljy. 2-3 kertaa viikossa käytettävät kosteuttavat kasvonaamiot ovat erittäin tehokkaita. Käytä hellävaraista, entsymaattista kuorintaa, sillä se ei hankaa ihoa. Ihon rauhoittamiseen voit käyttää luonnollista aloeta.

Herkkä iho muistuttaa kuivaa ihoa. Iho on äärimmäisen ohut, lähes läpikuultava – verisuonet on usein helppo erottaa paljaalla silmällä. Tämä ihotyyppi on taipuvainen ihottumiin, ihoärsytykseen ja hämähäkkisuoniin.

Herkkä iho kaipaa syvähoitoa ja kaikkien käyttämiesi tuotteiden tulisi olla hypoallergeenisia. Käytä ravitsevia ja kosteuttavia kasvonaamioita 2-3 kertaa viikossa. Syväpuhdistavia naamioita tulee käyttää harvoin. Hellät luonnonöljyt täydentävät ihonhoitorutiinisi, yksi parhaista öljyistä herkälle iholle on manteliöljy.

Rasvainen iho on paksu ja lähes aina kiiltävä. Toisaalta tämä ihotyyppi kestää ulkosiia haittatekijöitä hyvin eikä ryppyjä muodostu niin helposti, mutta toisaalta tämä ihotyyppi vaatii paljon työtä näyttääkseen kauniilta ja terveeltä. Rasvainen iho tarjoaa täydellisen alustan bakteereille, joten mustapäitä ja muita epäpuhtauksia ilmestyy helposti. Päivittäisessä ihonhoitorutiinissa käytetään puhdstusgeeliä, emulsiota ja kasvovettä. Muista, että myös rasvainen iho kaipaa kosteutusta ja hyötyy ihotyypille sopivista luonnonöljyistä. Kokeile jojoba-, tamanu- ja hamppuöljyä.

Sekaihossa yhdistyvät kuivan ja rasvaisen ihon piirteet. Eniten talia erittyy yleensä t-alueella, eli otsassa, nenässa ja leuassa. Poskien alue on yleensä kuiva.

Tämä ihotyyppi kaipaa kosteuttavia ja talin tuotantoa tasapainottavia tuotteita – paras tuote sekaiholle on jojobaöljy, joka niin kosteuttaa kuin estää talin liikatuotantoa ihon rasvaisimmalla alueilla. Öljyn sisältämä skvaleeni säätelee talin määrää, skvaleenia on myös luontaisena ihmisen tuottamassa talissa.

Muista, että tarvitset kahta erilaista naamiota sekaiholle; puhdistava rasvaiselle alueelle ja kosteuttava kuivin kohtiin.

Normaali iho on tavanomaisin… lapsilla. Vain hyvin pieni osa aikuisista voi sanoa ihonsa olevan kaunis, hyvin kosteutettu ja sopivan määrän talia tuottava, läiskätön ja finnitön. Tämän ihotyypin hoito on helppoa. Voit jopa pestä sen pelkällä vedellä ja saippualla. Käytä puhdistavaa ja kosteuttavaa kasvonaamiota kerran viikossa.