Arganöljy ihonhoidossa: miksi sitä kannattaa hyödyntää

Jo yhdestä tipasta arganöljyä saat enemmän ravinteita kuin useimmista kasvovoiteista. Tämä luonnonöljy sopii kaikille ihotyypeille, mukaanluien akneiholle. Se suojaa auringolta ja vapailta radikaaleilta. Lisäksi tämä mahtava marokkolainen öljy kosteuttaa, regeneroi ja kaunistaa ihoa. Opi kaikista arganöljyn ihonhoitosalaisuuksista!

Arganöljy tulee Marokosta, jossa kotoperäiset arganiapuut (Argania Spinosa) ovat kasvaneet vuosisatojen ajan. Puiden ytimet ovat täynnä öljyä. Aikaavievän ja hintavan valmistusmetodinsa vuoksi tällä luonnonöljyllä on kaksi lempinimeä; maailman kallein öljy ja Marokon nestemäinen kulta.

Jos käytät arganöljyä edes kerran kauneudenhoitoon, tulet huomaamaan kuinka tehokasta se on. Jokainen kullanhohtoinen tippa on pullollaan ihon tarvitsemia ravinteita. Tiedätkö mitä salaisuuksia arganpuut kätkevät ytimeensä?

Arganöljyn kaunistavat vaikutukset

Arganöljyn kutsuminen nestemäiseksi kullaksi ei viittaa ainoastaan sen väriin vaan myös sen uskomattomiin, ihoa hoitaviin vaikutuksiin. Arganöljyn on todettu sisältävän erikoislaatuisia lääkinnällisiä ja ihoa hoitavia ominaisuuksia, jotka ovat sen ideaalin rasvahappotasapainon ansiota; omega-3, omega-6 ja omega-9. Jokainen tippa sisältää runsaasti EFAa, e-vitamiinia, kasvisteroleita, saponiineja ja skvaleenia. Tätä ainutlaatuista, ihollemme tärkeää, ainesosayhdistelmää ei löydy mistään muusta luonnonöljystä.

Arganöljy kannattaa ottaa mukaan päivittäiseen ihonhoitorutiinin jo siksi, että se taistelee vapaita radikaaleja vastaan, tukee ihon uusiutumista ja suojaa sitä. Se myös pehmentää ihoa lukiten kosteuden sisään, on voimakas antioksidantti sekä erittäin tehokas luonnollinen ihonhoitotuote.

Arganöljy ihonhoidossa

Kannattaa arganöljyä käyttää ihonhoidossa? Arganöljy on osoitettu markettituotteita tehokkaammaksi ihonhoidossa. Öljy on hellävaraista mutta myös hyvin tehokasta ja juuri siksi monet naiset vannovat sen nimeen korvaten sillä normaalisti käyttämänsä tuotteet. 

Arganöljyä voidaan käyttää monella tapaa. Esimerkiksi:

 • kasvovoiteen sijasta
 • siloittavana meikinalustuotteena
 • meikinpoistamisessa
 • öljypuhdistuksessa
 • pohja-ainesosana kotitekoisissa naamioissa
 • pohja-ainesosana kotitekoisissa kuorinta-aineissa

Millainen arganöljy on parasta?

Arganöljy Nanoil

Parhaat tulokset saavutetaan ehdottomasti kylmäpuristetulla ja käsittelemättömällä, 100% arganöljyllä kuten esimerkiksi Nanoilin Argan Oililla. Tuote on luonnollinen ja sitä voi turvallisesti käyttää päivittäin ihon,- hiusten- ja vartalonhoidossa. Tuote sisältää vain puhdasta arganöljyä (INCI: Argania Spinosa Kernel Oil), se ei ole rasvaista ja sopii kaikille ihotyypeille. Kuinka Nanoilin arganöljy toimii? Millaisia hyötyjä se tarjoaa?

 • nostaa ihon kosteustasoja
 • suojelee ikääntymisenmerkeiltä
 • parantaa ihon vastustuskykyä ja hälventää hiusjuonteita
 • ravitsee, kirkastaa ja uudistaa ihoa
 • minimoi auringon aiheuttamia vahinkoja
 • puhdistaa ihon täydellisesti 
 • regeneroi hiuksia ja edistää hiustenkasvua
 • vahvistaa ripsiä, kulmakarvoja ja kynsiä
Lisätietoa

Arganöljy vs. kasvoseerumi

Arganöljyn vahvuudet ihonhoidossa ovat huomattavia. Säännöllisesti käytettynä arganöljy auttaa ihoa uusiutumaan ja säilyttämään nuorekkuutensa. Öljy on todellinen ihon tehohoitaja. Vaikutuksia verrataan seerumeihin; tehokas, tunkeutuu syvälle ihoon ja syvähoitaa.

Voiko seerumin korvata arganöljyllä?

Missään muussa luonnonöljyssä ei ole samaa määrää ravinteita, kuin arganissa ja käyttämällä sitä yhdessä seerumin kanssa tarjoat kasvoillesi tuplahoitoa. Miten? Seerumi pääsee ihon syvimpiin kerroksiin ja hoitaa ihoa sisältäpäin; tehostaa solujen uusiutumista, nuorentaa ja kaunistaa. Hieman seerumin jälkeen levitetty arganöljy muodostaa iholle kalvon, joka estää ravinteiden karkaamista ihosta. Ihon kosteustasot pysyvät maksimaalisina pidempään.