Tummat silmänaluset: kotikonsteja, joilla päästä niistä eroon

Mitä tehdä tummille silmänalusille? Yleinen ongelma, joka hälventää luontaista kauneuttamme. Onneksi olemassa on monta keinoa, jolla tummia silmänalusia pystyy vaalentamaan. 

Nopein tapa päästä tummista silmänalusista eroon hetkellisesti on tietenkin peittää ne peiteaineella, mutta kikka ei ole pysyvä. Tänään saat monta neuvoa aiheeseen liittyen ja opit joitain kotikonsteja, joilla taistella tummia silmänalusia vastaan.

Mikä aiheuttaa tummiä silmänalusia?

 • perintötekijät
 • väsymys, krooninen stressi, unenpuute
 • ruudun edessä työskentely
 • lukeminen huonossa valaistuksessa
 • vitamiinipuutos
 • jotkin sairaudet (anemia, maksa- ja munuaishäiriöt, hormonaaliset vaihtelut, diabetes)
 • puutteellinen ihonhoito
 • ihon pigmentaatio
 • kahvi, tupakointi ja alkoholi

Perintötekijöitämme emme voi muuttaa, mutta muihin pystymme vaikuttamaan, eikö vain?

Erilaisia silmänaluksia

 • Sinertävät tai violettiin vivahtavat silmänaluset kertovat kehosi kaipaavan lisää k-vitamiineja, joita saadaan lehtivihreistä ja ristikukkaisista vihanneksista. Varmista myös riittävä c- ja a-vitamiinin saanti, juo paljon vettä ja vähennä sokeria sekä suolaa.
 • Rusehtavat tai kellertävät silmänaluset kertovat b6- ja b12-vitamiinien sekä folaatin puutteesta. Vähennä sokerin käyttöä ja lisää vedenjuontia. Lisää ruokavalioosi raakoja ja höyrytettyjä vihanneksia.
 • Syvät, tummat painaumat silmien alla kielivät liian vähäisestä k- ja a-vitamiinin saannista. Lisää ruokavalioosi lehtivihreitä, ristikukkaisia vihanneksia, persiljaa ja höyrytettyjä vihanneksia. Vähennä kahvinjuontia ja lisää veden nauttimista.

Luonnon omat liittolaiset tummia silmänalusia vastaan

Silmänympärys on herkkää aluetta ja kaipaa hellävaraista huolenpitoa laadukkaalla voiteella. Käytä myös seuraavia uutteita: kastanja, kamomilla, neidonhiuspuu, ruiskaunokki, kahvi, kookos, vihreä tee sekä k- ja c-vitamiinit.

Kotikeinoilla voittoon tummia silmänalusia vastaan

Alhaalta löydät muutamia todistetusti toimivia keinoja.

 1. Vihreä tee-haude – aseta käytetyt teepussit silmien päälle. Vihreä tee sisältää runsaasti polyfenoleita, tasoittaa ihoa ja supistaa verisuonia.
 2. Kastanja- ja kamomillahauteet – molemmat kasvit laskevat turvotusta, omaavat anti age-vaikutuksia ja tehoavat tulehduksiin. Ne myös vahvistavat verisuonten seinämiä. Kamomilla rauhoittaa, rentouttaa ja kirkastaa ihoa.
 3. Tuoreet kurkkuviipaleet – tämä vanha kikka silmäpussien kukistamiseen on ylivoimainen. Kurkku kirkastaa ihoa, kosteuttaa, raikastaa ja hoitaa. Se myös vahvistaa verisuonia ja viilentää ihanasti. Nakkaa kurkkuviipaleet viilentymään jääkaappiin ennen käyttöä ja voit olla varma, että näet vaikutukset nopeammin.
 4. Jääkuutiohieronta – viileä ja kostea haude vähentää pöhötystä supistaen verisuonien seinämiä ja parantaen lymfanesteen kiertoa.
 5. Villiruusuöljy – runsaasti c-vitamiinia sisältävä öljy on tunnettu antioksidanttisista vaikutuksistaan ja kirkastaa ihoa. C-vitamiinin lisäksi öljy sisältää a-, e- ja b-vitamiineja. Öljy kirkastaa tummia silmänalusia, vähentää pöhötystä ja vahvistaa verisuonten seinämiä.
 6. Ruusuvesi – ruusuvedellä kasteltu haude kirkastaa ihoa ja antaa sille tervettä hehkua. Villiruusuöljyn tapaan ruusuvesi vahvistaa verisuonia ja omaa anti age-vaikutuksia.