Kasvovoiteet, naamiot, seerumit ja ampullit. Mikä niitä erottaa ja mikä on paras valinta juuri sinulle?

Kaupassa saatat mennä pökerryksiin tuotteiden laajasta valikoimasta. Naamioita, voiteita, ampulleja, seerumeita… Pitäisikö kaikkia käyttää vai valita vain sopivin? Kaikilla edellämainituilla tuotteilla on erilaiset käyttötarkoitukset ja vaikutukset. Lue eteenpäin ja opi valitsemaan juuri sinulle sopivimmat ihonhoitotuotteet.

Kasvojen iho tarjoaa visaisen pähkinän purtavaksi. Sen sijaan, että kokisit ihonhoidon työläänä velvollisuutena, ota selvää apuvälineistä, jotka helpottavat päivittäistä ihonhoitorutiiniasi.

Eri tyyppiset ihonhoitotuotteet

Ennenvanhaan tarjolla oli korkeintaan kasvovoiteita ja ehkä naamioita, mutta siinä se. Nykyään valikoima on valtava: tavallisten päivä- ja yövoiteiden sekä naamioiden (perinteinen, sheet, peel-off) lisäksi tarjolla on seerumeita, ampulleja, esansseja, öljyjä jne.

Mitkä tuotteet sopivat sinun ihonhoitorutiineisi? Lue ihovoiteiden, naamioiden, seerumien ja ampullien eroista ja valitse itsellesi sopivin.

1. Kasvovoide

Kaikista suosituin ja myydyin kasvojenhoitotuote, joista löytyy omansa niin aamuun kuin iltaankin. Voiteita on erilaisia – hyödyiltään (kosteuttava, anti age, kirkastava), koostumukseltaan ja aktiivisilta ainesosiltaan, mutta mitä yhteistä niillä kaikilla on?

Kaikki kasvovoiteet vaikuttavat ihon pinnassa, ne eivät yleensä tunkeudu ihon syvempiin kerroksiin eivätkä tarjoa voimakasta ikääntymistä hidastavaa, korjaavaa tai hoitavaa vaikutusta. Voiteet jättävät iholle läpäisemättömän kerroksen, joka lukitsee kosteuden ihoon ja suojaa UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta (mikäli voide sisältää suojakertomien tai öljyjä). Voidetta tulisi siksi levittää vasta seerumin jälkeen, jotta se pysyy ihollamme.

2. Kasvonaamio

Kasvonaamioiden ainesosat ovat voimakkaampia ja naamioita – olivat ne ostettuja tai itsetehtyjä – tulisi käyttää vai kerran tai kaksi viikossa. Miten voiteet ja naamiot eroavat toisistaan? Kasvonaamion ainesosat tunkeutuvat syvälle ihoon ja vaikuttavat intensiivisemmin, joten jo yksi naamion käyttökerta voi olla olla säännöllistä kasvovoiteen käyttöä tehokkaampaa. Naamioiden käyttötapa eroaa myös voiteista; naamiot huuhdellaan tai poistetaan kasvoilta.

3. Kasvoseerumi

Seerumi on ylivoimaisin ihonhoitotuotteista. Seerumin ihoa hoitavia ominaisuuksia arvostetaan ja sen suosio kasvaa. Kaikille ihotyypeille löytyy sopiva seerumi – c-vitamiini hälventää pigmenttiläiskiä, retinoliseerumi nuorentaa ihoa ja hyaluronihappo kosteuttaa.

Miksi kasvoseerumin käyttö kannattaa?

  • seerumin ainesosat ovat tiivistetyssä muodossa, joten joka pisara tarjoaa enemmän ravinteita kuin kasvovoide- tai naamio
  • seerumi valmistetaan laadukkaimmista raaka-aineista, joiden yhdistelmät ovat tarkasti valittu vastaamaan erilaisiin iho-ongelmiin

Muista käyttää seerumia ennen kasvovoidetta -tai öljyä, koska sen ainesosat vaikuttavat syvällä ihossa mutt eivät jätä ihon pinnalle suojaavaa kerrosta.

4. Kasvoampullit

Ampullit ovat oma kategoriansa; niitä käytetään melko harvoin ja niiden ei koeta sopivan kotikäyttöön. Totuus on, etä ampullit sopivat kaikille ja ovat kuin seerumeita, mutta pienemmissä pakkauksissa ja koostumuksella, joka on suunnattu tietyille iho-ongelmille. Ne ovat tehokkaita häivyttämään ihovirheitä, kuten hiusryppyjä ja pigmenttiläiskiä. Oikein valitut ampullit nuorentavat ja ravitsevat ihoa.