Ihonhoitotuotteiden oikea käyttöjärjestys. Opi käyttämään niitä oikein!

Voinko käyttää ihöljyä vaikka käytän kasvovoidetta päivittäin? Onko kasvovesi tärkeää? Entä kuorinta – kuorinko ennen vai jälkeen kasvojen pesun? Voit luottaa kun kerromme, että ihonhoitotuotteiden käyytöjärjestyksellä on väliä. Ihosi on ikuisesti kiitollinen, jos opettelet läyttämään tuotteita oikeaoppisesti.

Parhaista ihonhoitotuotteista ja niiden raaka-aineista puhutaan jatkuvasti. Ja syystäkin. On kuitenkin muitakin seikkoja, joilla voi olla valtava vaikutus ihomme kuntoon ja se on järjestys, jossa käytät ihonhoitotuotteita. Edes kaikein laadukkain kasvoseerumi voi menettää tehonsa, mikäli et tiedä milloin ja miten käyttää sitä.

Miksi oikea käyttöjärjestys on oleellista?

Mietit varmaan onko sillä oikeasti väliä levitätkö kasvovoiteen ennen vai jälkeen seerumin. Kyllä sillä on. Et voi odottaa tietyn kosmetiikkatuotteen toimivan kunnolla, jos levität sitä iholle väärällä hetkellä. Olemme useimmiten itse syypäitä kauneudenhoitotuotteiden tehottumuuteen käyttämällä niitä väärin. Kun tuotteita käytetään oikeassa järjestyksessä, vaikuttavat aineet pääsevät vaikuttamaan syvällä ihossa jättämättä ihoa rasvaiseksi. Iho myös vastaanottaa isomman määrän ravinteita, kun tuotteita käytetään kuten pitää.

Ihonhoitotuotteiden oikea käytöjärjestys

Enenkuin kuin panet hässeliksi ja alat levittämään kaikkia tuotteita päällekkäin miten sattuu, hidasta vähän ja ota selvää oikeasta järjestyksestä. Yksinkertaisen ihonhoitosuunnitelman teko kestää vain hetken mutta antaa paljon parempia tuloksia kuin tuotteiden summamutikkainen käyttö.

1. Meikin poisto luonnonöljyllä

Ihon puhdistus ja meikinpoisto öljypohjaisella putsarilla on ensimmäinen askel. Voit valita tavallisen kauneusöljyn (luonnonöljy tai sekoite), vauvaöljyn tai ouhdistusmaidon. Ihosi vapautuu sitä kuormittavasta liasta, ylimääräisestä talista ja meikkijäämistä.

2. Misellivesi

On toisen askeleen aika, mutta tällä kertaa hellemmällä tuotteella – misellimolekyylejä sisältävällä puhdistusnesteellä. Kostuta vanulappu misellinesteeseen ja pyyhi öljyn iholle jättämät likajäämät.

3. Kasvovesi

Kun kasvot ovat puhtaat, on kasvoveden vuoro. Käytä joko kasvovettä tai yrttiuutosta. Kummatkin rauhoittavat ihoa ja tasapainottavat sen pH-tasoja.

4. Kasvoseerumi

Kasvoseerumi on ensimmäinen iholle levitettävistä, sitä hoitavista tuotteista. Sen vaikutukset ovat voimakkaimmat ja se tunkeutuu syvimmälle ihoon, joten se tulee levittää iholle enimmäisenä. Muuten muut tuotteet estävät seerumin toiminnan.

5. Kasvovoide

Kun seerumi on kokonaan imeytynyt, voit levittää kasvovoiteen ihollesi. Sen päätehtävä on estää ihon kuivumista ja lukita seerumin ravinneaineet ihoon. Kasvovoide jättää iholle läpäisemättömnä kalvon ja huolehtii ihon ulkokerroksista.

6. Silmänympärysvoide

Yhdessä kasvovoiteen kanssa levitettävän silmänympärysvoiteen tulee olla tarkoitettu herkälle iholle. Voide estää silmäpussien muodostumista ja tummia silmänalusia, parantaa ihon kestokykyä ja kirkastaa sitä.

Milloin on naamioiden, ampullien ja aurinkosuojan vuoro?

Jos haluat lisätä rutiiniin lisää tuotteita, voit joutua muuttamaan niiden käyttöjärjestystä. Milloin niitä kannattaa käyttää saadaksesi parhaat tulokset?

Voit käyttää naamioita ja ampulleja kerran viikossa seerumin sijasta, ennen kasvovoiteen levittämistä. Kummatkin tuotteet tarjoavat ihon syvimmille kerroksille ravinteita ja näin parantavat ihon kuntoa. Luonnonöljyjä voit käyttää heti puhdistuksen jälkeen tai kasvovoiteen tilalla. Etsi ihollesi sopiva öljy. Pian ihosi on hohtava ja kosteutettu. Joskus iho tarvitsee myös aurinkosuojaa, voit käyttää sitä kasvovoiteen tilalla tai heti sen jälkeen. Aurinkosuoja on erityisen tärkeää, jos käytät retinolia sisältävää kasvoseerumia aamuisin, sillä retinoli herkistää ihoa UV-säteille.