Viisi kultaista sääntöä silmänalusihon hoitoon

Iho silmien alla on erityisen herkkää aluetta ja tarvitsee siksi erikoishuomiota. Ihoalueella ei ole talia tuottavia rauhasia, jolloin iho altistuu helposti ryppyyntymiselle. Viivästääksesi harakanvarpaiden ilmestymistä, tulee sinun huolehtia silmänympärysalueesta huolellisesti. Ethän halua muiden luulevan sinua vanhemmaksi kuin oletkaan! Opi kuinka huolehtia kyseisestä ihoalueesta.

Silmienaluset: miksi iho ohenee?

Kuten aiemmin mainitsin, silmienympärysiho on ohutta eikä siinä ole talirauhasia. Iho on suojaton ja näin altis ulkoisille ärsykkeille. Iho myös veltostuu helposti ja menettää ihonsisäistä rasvakerrosta, josta seuraa tummia silmänalusia ja turvotusta.

Silmänalusiho ei kykene suojautumaan ulkoisilta tekijöiltä. Huonot elämäntavat, kuten unen puute ja epäterveelliset ruokailutottumukset, eivät auta tilannetta. Myös auringonsäteet sekä kaupunkisaasteet vaurioittavat ihon perusrakenteita ja silmänaluset näyttävät väsyneiltä, kuivilta ja veltoilta.

Viisi kultaista sääntöä silmänalusihon tehokkaaseen huolenpitoon

1. Meikinpoisto

Tämä sääntö ei päde vain silmiin vaan koko kasvoihin. Meikin poistaminen on oleellista ihon hyvinvoinnin kannalta, joten tee se huolellisesti ja hellävaroen.

Silmänympärysihosi kiittää sinua kun poistat meikit hellävaraisilla misellinesteillä, maidoilla, voiteilla, öljyillä tai luonnonöljyillä. Vedenkestävä meikki peseytyy pois helposti kaksivaiheisella putsarilla, joka sisältää esimerkiksi ruiskaunokkiuutetta. Varmista kuitenkin, että tuotteet eivät sisällä seuraavia valmisteita: SLS, SLES, alkoholeja, synteettisiä väriaineita ja säilöntäaineita.

Silmänymprärysalueen herkkää ihoa ei pidä hieroa tai venyttää kovakouraisesti. Hinkaamisen sijaan paina putsariin kastettua vanulappua kevyesti silmän päällä. Vanulapun ja putsarin yhdistelmä ikäänkuin sulattaa meikin pois ja jättää ihon puhtaaksi ilman tarvetta koville otteille.

2. Hieronta, hauteet ja naamiot

Väsyneet ja turvonneet silmänaluset nauttivat yrttiuutteessa kostetusta hauteesta, jonka voit vielä viilentää jääkaapissa maksimaalisen tehon saamiseksi. Käytännöllisimmät yrtit tähän tarkoitukseen ovat valkoinen tee, kamomilla, voikukka ja kalkkipuu. Myös aloe vera-geeli toimii erinomaisesti. Yrttiuutteita voi käyttää myös kasvovetenä, joten voit levittää uutetta kaikkialle kasvoihisi. Vihreä tee ja kurkku ovat myös oivallisia vaihtoehtoja silmänalusten hoitoon.

Hellä hieronta pitää ihon kimmoisana ja kirkkaana poistaen turvotusta. Kuinka silmänalusia sitten hierotaan? Voit esimerkiksi käyttää jääkuutioita tai laadukasta silmänalusvoidetta, jossa on hierontaan tarkoitettu erikoiskärki. Arganöljy on myös varteenotettava vaihtoehto. Levitä sitä silmien alueelle ja hiero jaderullalla tai muulla hieromavälineellä.

3. Laadukas silmävoide

Laadukkaan silmävoiteen käyttö on olennainen osa silmänympärysihon hoitoa. Silmänympärysvoiteen käyttö kannattaa aloittaa ajoissa, vimeistään 25-vuotiaana. Kevyt voide parantaa ihonlaatua ja ehkäisee ryppyjen syntymistä.

Otetaan kuitenkin huomioon, että kasvovoide ja silmänympärysvoide ovat kaksi täysin eri tuotetta. Silmänympärys voide on kevyttä ja kasvovoide taas tiivimpää koostumukseltaan. Silmänympärysvoiteet yleensä myös sisältävät vähemmän vaikuttavia ainesosia kuin kasvovoiteet. Miksi? Koska silmänympärysalueen iho on herkkää ja tarvitsee juuri sille kohdistettua hoivaa.

Huom!

Kasvovoiteita ei ole testattu silmälääkärin valvonnassa, joka on pakollista silmänympärusvoiteille. Kasvoviteet saattavat myös ylikuormittaa herkkää ihoa silmien alueella. Tarkista silmänympärysvoiteen aineosalistaus ja etsi tuotetta, joka sisältää vähintään yhtä seuraavista: a,- c – tai e-vitamiinia, hyaluronista happoa, kofeiinia, keramideja ja ryppyjä ehkäiseviä ainesosia.

Jos haluat hoitaa silmien aluetta erityisen tehokkaasti, varmista että käyttämäsi tuotteen raaka-aineet ovat laadukkaita ja silmälääkärin testaamia. Niiden ei tule ärsyttää tai aiheuttaa reaktioita.

4. Uni ja lepo

Tiedät hyvin, miltä iho voi näytää unettoman yön jäljiltä. Unenpuute näkyy ensimmäisenä silmistämme; punoitusta, turvotusta ja väsynyttä katsetta. Yritä saada nukuttua tarpeeksi, jotta silmänympärysiho ei kärsi enempää. Yö on aikaa, jolloin ihon uusiutumisprosessi tapahtuu.

5. Suojautuminen auringolta

Auringon säteily on syypää ihon kiihtyneelle ikääntymiselle, rypyille ja värimuutoksille. Harmillisesti aurinko on nuorekkaan ihon vihollinen. Toinen vihollinen on näyttöjen tuottama valo. Kummatkin säteilyt tuohavat ihoa pikkuhiljaa ja muutokset ovat peruuttamattomia. Siksi suojautuminen auringolta on niin oleellista. Muista aina levittää iholle suojakertoimen sisältävää voidetta. Jo aurinkolasitkin auttavat! Valitse aurinkolasit UV-filtterillä – löydät sopivat tuotteet optikkoliikkeestä.