Akneen taipuvaisen ihon hoito: luonnonöljyillä virheetön hipiä

On pelkkää myyttiä, että luonnolliset kasviöljyt eivät sovi akneiholle. Käyttämällä oikeaa öljyä et pahenna ihon kuntoa vaan päinvastoin. Mikäli öljy vastaa ihosi tarpeita, se auttaa sinua taistelemaan aknea vastaan ja hälventää sen jättämiä arpia. Mitkä luonnonöljyt ovat sopivimpia akneiholle? Minkä öljyn puoleen kääntyä? Sietääkö rasvainen iho öljyä? Lue vastaukset.

Luonnonöljyt akneiholle. Kyllä vai ei?

Luonnonöljyt ovat luontoäidin omia lahjoja kauneudenhoitoon. Niiden avulla voimme hoitaa lähes kaikkia iho-ongelmia – kunhan vain varmistat, että öljy on sopiva juuri sinun ihosi tarpeisiin. Kuvittele valitsevasi kasvovoidetta – et valitse paksua voidetta rasvaiselle akneiholle. Seuraa samaa kaavaa valitessasi öljyä.

Luonnonöljyt siis sopivat kaikille ihotyypeille, mukaanlukien rasvaiselle. Öljy ei tuki ihohuokosia tai pahenna aknea, joten älä huoli. Valitse oikein allaolevan listan avulla ja voit olla varma, että öljyn rasvahapposisältö sopii aknen kiusaamalle ihollesi. Iho tykkää kevyistä ja kosteuttavista öljyistä. Säännöllisesti käytettyinä öljyt kohentavat ihosi kuntoa ja hoitavat aknea.

VÄLTÄ näitä öljyjä

Joitain luonnonöljyjä ei tule käyttää rasvaisen ja akneihon hoitoon. Ne sopivat kuivalle iholle paremmin:

 • vehnänalkioöljy
 • persikansiemenöljy
 • safloriöljy
 • saksanpähkinäöljy
 • palmuöljy
 • helokkiöljy
 • puuvillansiemenöljy

VALITSE NÄMÄ öljyt

Akneiholle sopivien öljyjen lista on onneksi pitkä. Jo 3-4 tippaa ihoon hierottuina ennen kasvovoidetta on tarpeeksi kohentamaan ihon kuntoa melko nopeastikin. Jos käytät öljyjä säännöllisesti, pääset nauttimaan ihanasta ihosta tuotapikaa. Kokeile näitä öljyjä:

 • jojobaöljy
 • vadelmansiemenöljy
 • hamppuöljy
 • tamanuöljy

Kaikki yllämainitut öljyt rauhoittavat ihoa ja helpottavat tulehduksia bakteerien lisääntymistä estäen. Jojoba,- vadelmansiemen,- hamppu- ja tamanuöljy tasapainottavat talintuotantoa ja vähentävät aknearpien muodostumista.

JOJOBAÖLJY

Jojobaöljy on upea luonnontuote, joka sisältää samoja kemiallisia rakenteita, kuin ihosta erittyvä tali. Kiitos skvaleenin, jojobaöljy säätelee talintuotantoa. Öljy on todella kevyttä ja hyvinimeytyvää. Mielenkiintoinen fakta; jojobaöljy on itseasiassa nestemäistä vahaa. Se kuitenkin lasketaan öljyihin ja auttaa taistelussa aknea vastaan kaikenikäisillä ihoilla.

VADELMANSIEMENÖLJY

Tämä öljy on tunnettu ihoa nuorentavasta vaikutuksestaan sen lisäski, että se on tehokas aknea vastaan. Se myös suojaa ihoa UV-säteiltä. Monet lääkärit suosittelevat asiakkailleen vadelmansiemenöljyn ulkoista käyttöä, mikäli asiakas ei halua käyttää säännöllistä lääkitystä. Öljy sopii ongelmaihon hoitoon, sillä se tasapainottaa talintuotantoa, estää mustapäiden syntymistä, rauhoittaa tulehtunutta ihoa ja vahvistaa lipidikerrosta. Se imeytyy nopeasti, joten se sopii käytettäväksi myös aamuisin esimerkiksi meikinalustuotteena.

HAMPPUÖLJY

Hamppuöljy on tunnettu ihoa kosteuttavista ja regeneroivista ominaisuuksistaan. Öljy myös omaa voimakkaita parantavia vaikutuksia, joten se sopii täydellisesti ongelmaiholle. Se kuuluu ei-kuivattaviin öljyihin, eli se tarjoaa kaikki luonnonöljyn edut jättämättä ihoa öljyisen tuntuiseksi. Tulehduksiin hamppuöljy tehoaa antiseptisesti, auttaa ihoa parantumaan ja uusiutumaan nopeammin sekä vähentää aknea.

TAMANUÖLJY

Tamanuöljy tarjoaa luonnollista kohennusta iholle. Se on biologisesti yhteensopiva rasvaisen ja akneen taipuvaisen ihon kanssa hoitaen ihon ongelmia tehokkaasti. Tamanuöljyä, toisin kuin muita listassa manittuja, tulee käyttää paikallisesti vain aknealueilla. Se tehoaa nopeasti ja vaalentaa aknearpia. Tämä luonnollinen öljy omaa myös vahvat antibakteriaaliset ja tulehduksia ehkäisevät vaikutukset. Myös tamanuöljy säätelee ihon talintuotantoa, nopeuttaa ihon paranemista, vähentää mustapäitä ja avaa tukkeutuneita ihohuokosia.