Viisi tärkeää ainesosaa kaikentyypisille ihoille

Me naiset haluamme tuntea olomme kauniiksi ja näemme vaivaa sen eteen hoitamalla ihoamme ja meikkaamalla. Onneksi iho tarvitsee vain viittä ainesosaa, jotka auttavat saavuttamaan tavoitteemme. Tiedätkö mitä lisätä päivittäiseen kauneusrutiiniisi ylläpitääksesi ihosi kauneutta ja terveyttä?

Luonto on antanut meille vastauksen jo kauan sitten. Iho ei kaipaa säilöntäaineita, silikooneja, kuivattavia pesuaineta tai kehittyneitä anti age-koostumuksia. Usko tai älä, iho kaipaa vain viittä ainesosaa pysyäkseen terveenä ja upeana. Mitä ne ovat? Olet varmasti jo tutustunut niihin!

VIISI AINESOSAA, JOITA IHOSI KAIPAA (EIKÄ JUURI MUUTA)

Hyaluronihappo: kosteuttava

Hyaluronihappo on yksi voimakkaimmin kosteuttavista kosmetiikan ainesosista. Sitä löytyy myös luonnollisesti kehoistamme. Hyaluronihappoja on useampaa eri tyyppiä, mutta kaikki vaikuttavat samoin:

  • toimittavat kosteutta ihon sisään
  • lukitsevat kosteuden ihon sisään
  • kohentaa ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä
  • rauhoittaa ärtynyttä ihoa
  • antaa luonnollista hehkua

Antioksidantit: hidastavat ikääntymistä

Antioksidantit ovat oleellisia iholle. Nämä ainesosat taistelevat vapaiden radikaalien aiheuttamaa oksidatiivista stressiä, joka aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä, vastaan. Jos haluat välttyä kasvorypyiltä, suojaa ihoasi vapailta radikaaleilta antioksidanttien avulla. Suosituimpia ovat:

  • flavonoidit, joita löytyy mm. vihreästä teestä
  • e-vitamiini, eli nuoruuden vitamiini
  • beetakaroteeni, joka muuttuu a-vitamiiniksi
  • alfalipoiinihappo ja muut hapot

C-vitamiini: kirkastaa ja nuorentaa

Myös c-vitamiini on vahva antioksidantti, mutta ansaitsee erillisen maininnan sen huomattavien ominaisuuksien ansiosta. Vapaita radikaaleja vastaan taistelun lisäksi se kirkastaa pigmenttiläiskiä, tasoittaa ihon sävyä ja paluttaa terveen hehkun. C-vitamiini on siis hyvä valinta päivittäiseen käyttöön.

Huom!

C-vitamiinia sisältävää seerumia käyttämällä hyödynnät sen täyden potentiaalin, sillä seerumi imeytyy ihoon nopeasti ja vaikuttaa syvällä.

Rasvahapot: pitävät yllä kosteustasoja

Tyydyttymättömät rasvahapot – omegahapot – ovat korkealla listauksessa iholle olennaisista ainesosista. Mistä niitä saa ja miksi ne ovat tärkeitä? Luonnonöljyt ovat niiden vaivattomin ja suosituin lähde. Käsittelemättömien öljyjen rasvahapoissa on runsaasti ihon hydrolipidikerroksen ylläpitoon tarvittavia lipidejä. Tämä luontainen kerros suojaa ihoa kuivumiselta. Välttääksesi kuivan ja ärtyneen ihon, valitse rasvahappoja sisältäviä öljyjä.

Kollageeni: takaa ihon kiinteyden

Mitä muuta iho tarvitsee? Kollageenia ja elastiinia, proteiineja, jotka tukevat ihon kestokykyä. Ne muodostavat ihon ”luurangon”. Kollageenitasot laskevat ikääntyessämme, joten jos niiden tasoja ei ylläpidetä ihonhoitotuotteilla, iho veltostuu ja ryppyjä ilmestyy nopeammin.