5 hauskaa faktaa, jotka helpottavat ihosi hoitoa

Jokainen ihotyyppi kaipaa hieman erilaista hoivaa. Jotkin tavat sopivat vain tietyille ihotyypeille, kun taas toiset ihonhoitotekniikat soveltuvat hoitamaan kaikille. Toivoisitko virheetöntä ja pehmeää ihoa? Tutustu näihin viiteen hauskaan faktaan ihon tarpeista ja kuinka tyydyttää ne.

Kauniin ihon salaisuus on yksinkertainen: sitä tulee hoitaa tuotteilla, jotka vastaavat ihon tarpeisiin. Jokainen ihotyyppi kaipaa eri ravinteita, mutta yhtä niistä kehosi kaipaa jatkuvasti – vettä. Tiesitkö, että on olemassa kaikille sopivia konsteja, joiden avulla voit nauttia kauniista ihosta iästäsi huolimatta? Lu eteenpäin selvittääksesi ovatko ne jo tulleet tutuiksi. Tämä artikkeli opastaa, kuinka voit helposti parantaa ihosi kuntoa. Ihan kohta opit mitä ihosi tarvitsee ja tieto tulee varmasti auttamaan huonoista ihonhoitotavoista eroon pääsyssä, mikäli sinulla niitä on. 

Kuinka ihosta pidetään huolta kotona?

Luuletko tietäväsi kaikista ihonlaadullesi sopivista kotihoidoista? Oletko tietoinen kaikista keinoista, jotka antavat sinun nautitia täydellisestä ihosta? Lue lisää ja opi.

1. UV-suojaa tarvitaan ympäri vuoden

Tämä on yksi ihonhoidon yleisimmistä virheistä. Puutteellisella ja liian satunnaisella aurinkosuojakertoimen käytöllä on negatiivinen vaikutus ihoon. Iho tarvitsee pysyvää suojaa auringon aiheuttamia vaurioita vastaan. Kuten uusimmissa tutkimuksissa on todettu, UVA- ja UVB-säteet läpäisevät pilvet, vaatteet ja lasin. Jopa talvisin ja istuessasi varjossa altistat ihosi haitallisille säteille. Ainoa suoja aurinkoa vastaan on aurinkosuojavoide tai luonnollinen ihoöljy (valitse öljy suurimmalla SPF-kertoimella).

MUISTA TÄMÄ!

Aurinko ennenaikaistaa ihon vanhenemista ja usein aiheuttaa vakavia dermatologisia ongelmia. Koska melaniini imee UV-säteitä, rusketusta voidaan pitää luonnon omana suojakertoimena. Muista kuitenkin, että tarvitset silti aurinkosuojan, olit sitten kävelyllä tai ottamassa aurinkoa.

2. Jokainen ihotyyppi, jopa rasvainen, tarvitsee kosteutusta

Jokainen ihotyyppi tarvitsee vettä säännöllisesti. Vaikka meitä muistutetaan veden tärkeydestä jatkuvasti, se usein unohtuu ja käytämme kuivattavia hoitoja rasvaiselle iholle. Myös liiallista talia tuottava iho kaipaa kosteutta. Ei kannata odottaa ekseeman vain katoavan ellet anna ihosi juoda.

MUISTA TÄMÄ!

Kosteutus on ihonhoidon ydin. Rasvainen iho reagoi kosteuden puutteeseen tuottamalla lisää talia.

3. Meikinpoisto ja ihonpuhdistus ovat kaksi ihonhoidon olennaista osaa

Menetkö nukkumaan poistamatta meikkejä? Ihoa rasittava lika, saasteet ja kosmetiikkajäänteet aiheuttavat sille valtavaa tuhoa – edellämainituit tukkivat niin ihohuokoset kuin talirauhasetkin. Mikäli et poista meikkejä huolellisesti ja varmista ihon jäävän täysin puhtaaksi, estät ihon normaalin toiminnan. Lopputulokset ovat melko ikävät; aknea, mustapäitä ja pahimmissa tapauksissa jopa tulehduksia.

MUISTA TÄMÄ!

Päivittäinen ihonpuhdistus ja meikinpoisto ovat tehokkaan ihonhoidon ydin ja ovat yhtä tärkeitä kuin kosteutus ja aurinkosuoja. Mitä puhtaampi iho, sitä enemmän ravinteita se pystyy hyödyntämään.

4. Mikään ihotyyppi ei hyödy kuivattavista hoidoista, ei edes akneiho

Vaikka ihosi kiiltää turhan paljon tai kärsii aknesta, ihoa ei koskaan tule altistaa kuivumiselle. Epäpuhtaudet eivät katoa yhtään nopeammin vaikka altistaisit ne kuivattaville hoidoille. Aknelle tämä on yksi huonoimmista vaihtoehdoista, sillä sen aiheuttajana on yleensä bakteeritulehdus. Kuivuessaan iho alkaa tuottamaan yhä enemmän talia. Kuiva iho on suojaton ja altistuu helpommin bakteereille, eli sille mikä aknen on alunperinkin aiheuttanut. Kuten on helppo huomata, kuivattavat hoidot eivät ole iholle hyväksi.

MUISTA TÄMÄ!

Kosteustasapainon ollessa hyvällä tolalla, iho uudistuu paljon tehokkaammin ja jaksaa taistella aknea vastaan.

5. Luonnonöljyt sopivat kaikille ihotyypeille

Kun ihon kosteus on hyvällä tasolla, saavutettu tasapaino halutaan säilyttää. Tämä onnistuu käyttämällä tuotteita, jotka sulkevat kosteuden ihoon. Olet ehkä kuullutkin mainittavan luonnonöljyjen olevan paras hoitotuote kaikille ihotyypeille, mutta sinua arveluttaa öljyn käyttö jo ennestään rasvaiselle iholle? Öljyt sisältävät vaihtelevia määriä kosteuttavia omegahappoja ja myös happojen rakenteet vaihtelevat öljystä riippuen, eli ne sopivat erilaisille iholaaduille. Monet luonnonöljyt, kuten tamanu-, hamppu ja arganöljy, ovat kuin luotu hoitamaan ihoa!

MUISTA TÄMÄ!

Luonnon kauneusöljyt jälleenrakentavat ihon hydrolipidikerroksia vahvistaen ja suojaten ihoa. Kaikki ihotyypit kaipaavat itselleen sopivia luonnonöljyjä.