Retinolikasvoseerumi: miten se valitaan ja miten sitä käytetään oikein?

A-vitamiini on yksi tehokkaimmista kosmetologiassa käytetyistä ainesosista. Tästä syystä moni käyttää mielellään retinolikasvoseerumeja – koska retinolia sisältävät ihonhoitotuotteet hoitavat ja nuorentavat ihoa, vähentävät ryppyjä sekä vaalentava värivirheitä. Tiedättekö miksi retinolin lisäämisen päivittäiseen ihonhoitorutiiniin pitäisi tuoda pelkkää hyvää mukanaan? Tiedättekö mikä retinolia sisältävä kasvoseerumi tarjoaa parhaat tulokset?

Hetki sitten parhaan anti-age ainesosan titteliä piti toinen vitamiini – nimittäin E-vitamiini. Nykyään A-vitamiini, joka tunnetaan myös nimellä retinoli, on todistetusti voimakkain nuorentava kosmetologiassa käytetty aine. Tämän takia kauppojen hyllyiltä löytyy yhä useampia A-vitamiinia sisältäviä ihonhoitotuotteita. Suosituin on tietenkin retinolikasvoseerumi – todella keskitetty ja näkyviä vaikutuksia tuova seerumi.

Mitä retinolista tulisi tietää? Mitä retinolikasvoseerumista tulisi tietää? Jatka lukemista tutustuaksesi retinolin kaikkiin hyötyihin ja opi käyttämään sitä oikein päivittäisessä ihonhoidossa.

Retinolikasvoseerumi

Tämä on yksi suosituimmista anti-age kasvoseerumeista. Ensimmäiset ikääntymisen merkit ja ihon joustavuuden heikkenemisen huomanneet naiset valitsevat usein tämän seerumin. Retinolikasvoseerumi on tietenkin hyödyllinen myös muissa tapauksissa, sillä se voi esimerkiksi hoitaa aknen ja/tai värivirheiden piinaamaa ihoa. A-vitamiini pystyy itse asiassa auttamaan aina, kun iholle ilmestyy erilaisia kauneusvirheitä – etenkin kohottavaa kasvovoidetta paremmin toimivassa seerumissa. Ennen ihon hoitamista retinolikasvoseerumilla kannattaa tutustua ainesosaan hieman paremmin.

Retinoli: ominaisuudet ja käyttötavat kosmetologiassa

Retinolikasvoseerumin suuri suosio ei tule yllätyksenä kenellekään. A-vitamiini on kuitenkin vastuussa monesta tärkeästä tehtävästä ylläpitääkseen kehomme hyvää kuntoa – se parantaa kehon vastustuskykyä tartuntoja vastaan ja tukee kantasolujen uusiutumista. Tunnetuimmat ominaisuudet ovat ihoa parantavat vaikutukset.

Miten A-vitamiini vaikuttaa ihoon? Ainesosa on aktiivinen osa proteiinisynteesiä, se parantaa aineenvaihduntaa ja solujen jakautumista. Toisin sanoen A-vitamiini toimii ihon terveyden ja nuorekkuuden kannalta tärkeissä prosesseissa. Ihonhoidossa säännöllisesti käytettynä (pääasiassa kasvojen iholla), retinoli hyödyttää ihoa lukuisilla tavoilla: se kuorii kuolleita ihosoluja, nopeuttaa ihon elvyttäviä prosesseja ja stimuloi sekä kollageeni- että elastiinituotantoa. Tuloksena ihon luonnollinen vastustuskyky ja sileys palautuu. Retinolikasvoseerumia käyttämällä ihon kunnon paraneminen näkyy selvästi jo muutaman käyttökerran jälkeen.

Paras retinolikasvoseerumi

Nanoil - Kasvoseerumi retinolilla

Retinolikasvoseerumien kohdalla kannattaa käyttää vain todistetusti tehokkaita tuotteita – kuten Nanoil Retinol Face Serumia. Tämä on epäilemättä paras retinolia sisältävät kasvoseerumi. Nuorentava eliksiiri palauttaa ihon nuorekkaan kiillon, vastustuskyvyn ja terveen hehkun. Seerumi sisältää 100% A-vitamiinia ja erittäin tehokasta antioksidanttia (Boerhavia Diffusa Root Extract). Lisäksi seerumi on ei-rasvainen, imeytyy hyvin ihoon ja tehoaa jo ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Mitä Nanoil Retinol Face Serumin käytöstä hyötyy?

  • Vaalentaa värivirheitä ja jättää ihon eloisaksi.
  • Lisää vastustuskykyä, kohentaa kasvoja ja jättää ihon kimmoisaksi.
  • Tukee ihon luonnollista kuoriutumista.
  • Vähentää ryppyjä ja kaunistaa kasvoja.
  • Auttaa aknen hoidossa.
Lisätietoa

Huomioitavia asioita retinolin käytössä

Lisättynä laadukkaaseen kasvoseerumiin, retinoli on täysin turvallinen ainesosa ja se ei voi vahingoittaa ihoa. Siitä huolimatta A-vitamiini on hyvin voimakas, mahdollisesti ihoa herkistävä ainesosa. Milloin retinoli voi vaikuttaa negatiivisesti? Epämukavuuden tunne saattaa syntyä mikäli seerumia käyttää liikaa ja seerumin jälkeen ei käytä aurinkosuojaa. Siksi iholle kannattaa levittää auringolta suojaavaa tuotetta retinolin käytön jälkeen. Retinolituotteita suositellaan myös käytettäväksi iltaisin, jotta iho välttyisi auringolta ja retinoli pystyisi hoitamaan ihoa intensiivisesti yön aikana.

Miten retinolia käytetään kasvojen ihonhoidossa?

Ihoa voi hoitaa ja iholla näkyviä vuosia voi viilata pois käyttämällä retinoliseerumia – minkä tahansa A-vitamiinia sisältävän tuotteen ostaminen ei välttämättä ole hyvä idea. Kuten aiemmin mainittu, retinoli on vahva ainesosa ja ihon on totuttava siihen ensin. Tästä syystä ihonhoito kannattaa aloittaa vain vähän retinolia sisältävällä tuotteella. Retinolia kannattaa lisätä asteittain tavalliseen ihonhoitorutiiniin. Kannattaa esimerkiksi aloittaa 0,2% retinolia sisältävästä tuotteesta, siirtyä 1% sisältävään ja lopuksi ehkä jopa 2% sisältävään tuotteeseen.

Retinolikasvoseerumin käytön kesto ja käyttökerrat vaikuttavat myös lopputulokseen. Aluksi retinoliseerumia voi käyttää harvemmin, esimerkiksi kerran viikossa ja asteittain siirtyä päivittäiseen käyttöön. Kannattaa tiedostaa, että A-vitamiinituote voi kestää käytössä noin 6 kuukautta ja sen jälkeen retinolin käyttöä tulisi vähentää. Toivottujen tulosten tulisi näkyä tässä ajassa.