Yli 50-vuotiaan ihonhoito, meikki ja hoidot

Eivätkö vuosia käyttämäsi suosikkivoiteet enää tehoa? Ihosta on tullut veltto, valju, kuiva ja ryppyjä on alkanut ilmestymään? Rypyt vain syvenevät ja pigmenttiläiskät ovat seuraavina. Toimi, ja hoida ihoasi sen ikään sopivalla tavalla. Tästä voit lukea parhaat ratkaisut yli 50-vuotiaan ihon hoitoon.

Ikääntymisesi vauhti riippuu perintötekijöistä, painovoimasta mutta myös omat toimemme voivat vahingoittaa ihoa ja kiihdyttää kollageenin, elastiinin ja hyaluronisen hapon katoamista. Auringossa vietetyt tunnit, UV-säteet, pakkanen, savukkeet, valvominen, stressi, lääkkeet ja huono ruokavalio jättävät kaikki jälkensä. Opi ikääntyvän ihon tarpeista ja kuinka vastata niihin sekä miten meikata.

Miltä yli 50-vuotias iho näyttää?

Ylittäessäsi 50 vuoden rajapyykin estrogeenitasot alkavat laskea. Tämä  aiheuttaa muutoksia ihoomme. Iho ohenee, muuttaa sävyään joskus kellertäväksi, kehittää hyperpigmentaatioita ja näkyviä hiussuonia. Iän myötä iho ei enää pysty vastaanottamaan yhtä paljon ravinteita kuin ennen. Tuloksena on veltompi, karhea, kuiva, herkkä ja ryppyinen iho.

Laadukas voide ikääntyvälle iholle

Ikääntyvän ihon voiteet ovat ihonhoidon kulmakivia. Voiteen tulee kosteuttaa sekä omata anti age-vaikutuksia. Perusta ihonhoitorutiinisi tunnettuihin, ikääntymistä hidastaviin ainesosiin, joita ovat:

a-vitamiini – eli retinoli, siloittaa ryppyjä ja stimuloi kollageenisynteesiä

c-vitamiini – ideaali kaikenikäisille ihoille; se edistää kollageenikuitujen uusiutumista, kohentaa ihonsävyä ja vahvistaa verisuonia sekä vahvana antioksidanttina suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. C-vitamiini tehoaa myös aikuisiän akneen ja tasoittaa ihonsävyä. C-vitamiini imeytyy hyvin ja kevyenä seerumina tunkeutuu syvälle ihoon.

e-vitamiini ja koentsyymi Q10 – molemmat ovat vahvoja antioksidantteja ja tukevat ihon uusiutumista.

fytoestrogeenit (kasvipohjaisia hormoneja) – uutetaan useimmiten soijasta ja toimii ihmisestrogeenin tavoin, eli tehostaa ihon uusiutumista ja stimuloi kollageenin tuotantoa samalla kosteuttaen ihoa.

Suojaudu UV-säteiltä aina

Nuoruuden pahin vihollinen on aurinko. Se nopeuttaa ihon ikääntymistä, joten käytä UV-suojaa sisältävää päivävoidetta. Levitä sitä kasvojen lisäksi kaulalle ja rintakehään. 50-vuotiaana silmänympärysvoide on ehdoton hankinta – se madaltaa ryppyjä silmien ympärillä muttei ärsytä herkkää ihoa.

Täydellinen valinta on kohottavia vaikutuksia antava voide. Yövoiteena käytä syväuudistavaa voidetta tai laadukasta seerumia, joka vaikuttaa voimakkaammin (esim. retinoliseerumi). Muista käyttää vähintään suojakerrointa 30.

Ikääntyvä iho ja akne

Tiesitkö, että yli 50-vuotiaille aikuisiän aknen kehittyminen on todennäköisempää? Herkistyminen aknelle on perinnöllistä mutta voi myös johtua heikkenevästä hormonitoiminnasta. Joskus myös laajenneita verisuonia ja kivuliaita papuloita kehittyy kasvoihin. Tällaiset ihomuutokset kaipaavat lääkärin tarkistusta ja siihen asti voimakkaiden kuorinta-aineidn ja puhdistusgeelien käyttöä tulisi välttää.

Ikääntyvän ihon ehostus

Yli 50-vuotiaan ihon ehostuksen pääpointtina on peittää ihon epätäydellisyydet. Käytä peitevoidetta, meikkivoidetta ja puuteria. Aloita peittämällä tummat silmänaluset, hyperpigmentaatiot tai laajentuneet verisuonet vihreänsävyisellä peiteaineella. Meikkivoiteen tulisi olla kevyttä, DD-voide sopii täydellisesti tarkoitukseen.

Voit myös käyttää kevyttä aurinkopuuteria (joka sisältää kultahiukkasia) tai persikansävyistä poskipunaa. Kirkkaat sävyt sopivat paremmin nuoremmalle iholle. Valitse HD-vaikutuksen tuova puuteri, joka heijastaa valoa näin häivyttäen ryppyjä näkyvistä. Sama sääntö pätee luomiväriä valitessa.

Voit käyttää haluamaasi huulikiiltoa; turvottavaa tai hoitavaa, kosteuttavaa huulirasvaa kevyesti sävytettynä.

Esteettiset lääkket ryppyjen häivyttämiseksi

Ikääntyvälle iholle on nautinto saada asiantuntevaa hoitoa. Vieraile kosmetologilla säännöllisesti. He osaavat valita juuri sinun ihollesi sopivat hoidot ja neuvoa kuinka ihoa tulisi hoitaa kotona. Ikääntyvälle iholle sopivimpia ovat glykoli- ja retinoidikuorinnat. Kuorinnan jälkeen hoida ihoa hellävaraisilla menetelmillä, kuten mesoterapialla (ihoa ravitseva ultraäänimetodi) tai mekaanisella ihon kuorinnalla.

Jos olet jo kyllästynyt ryppyihin, voit harkita ismopia toimenpiteitä. Voit käydä laitattumassa botoxia, joka halvaannuttaa kasvojen lihaksia estäen ilmeet, jotka aiheuttavat ryppyjä. Botoxin vaikutukset kestävät muutaman kuukauden.

Voit myös täyttää ryppyjä hyaluronihapolla, joka on ideaali tapa madaltaa uurteita sekä naurujuonteita suun, nenän ja poskien seudulta. Vaikutus kestää noin 6 kuukautta.