Yleisimmät ihonhoitovirheet: miksi näin ei kannata tehdä?

Onko ongelmanasi eloton, kuiva ja helposti ärtyvä iho? Mietitkö mistä edellämainitut ongelmat voisivat johtua? Jatka lukemista saadaksesi selville syyllistytkö johonkin yleisimmistä ihonhoitovirheistä. Listattuna pahimmat ihonhoitokatastrofit.

Emme tosiasiassa edes tajua syyllistyvämme moniin näistä virheistä. Vaikka tietämyksemme ihonhoidosta on laaja, virheitä voi aina tapahtua. Itseään ei kannata kuitenkaan liikaa parjata, sillä myös seuraamamme kosmetologit ja kauneusvaikuttajat sortuvat näihin mokiin…

Yleisimmät ihonhoitovirheet

Mitä ei kannata tehdä, jos tähtäimessä on virheetön iho? Lue tyypillisimmistä ihonhoitovirheistä ja vältä niitä!

✘ Väärin poistettu silmämeikki

Rutiini on useimmiten samanlainen, kostutamme vanulapun meikinpoistoaineeseen ja hieromme sillä silmiämme – mutta tämä virhe, johon sorrumme heikentää ripsiä, venyttää ihoa ja aiheuttaa ryppyjä silmien alueelle. Yritä välttää hierovaa likettä poistaessasi meikkejä. Mikä olisi siis oikea tekniikka? Liota vanulappua meikinpoistoaineessa, paina kevyesti silmän päälle noin 15-30 sekunniksi ja hellävaroen pyyhi meikki pois aloittaen silmän sisänurkasta. Toista, kunnes kaikki silmämeikki on poistettu.

✘ Kasvojen puhdistus pelkällä misellivedellä

Kasvojen puhdstuksessa virheitä tapahtuu paljon. Pelkän miselliveden käyttö on yksi suurimmista. Paras ja ihoystävällisin tapa puhdistaa kasvot koostuu useammasta vaiheesta ja tuotteesta, joihin kuuluvat kuorinta-aine, puhdstusaine, misellivesi ja kasvovesi – jokainen tuote poistaa erityyppisiä epäpuhtauksia.

✘ Kasvojen puhdistus vedellä ja saippualla

Kategoriaan ”virheet ihonhoidossa” kuuluvat ehdottomasti kasvojen pesu pelkällä vedellä tai saippualla ja vedellä. Useimmat eivät edes tiedä tämän olevan huono tapa. Muista! Saippua ja vesi kuivattavat ihoa, erityisesti jos et käytä kosteuttavaa tuotetta pesun jälkeen.

Kasvoveden skippaaminen

Kasvoveden poisjättäminen on yksi yleisimmistä virheistä. Monet naiset eivät usko ihonsa kaipaavan kyseistä tuotetta. Totuus on kuitenkin, että useimmat ihotyypit kaipaavat kasvoveden miedon happamaa pH:ta esimerkiksi käyttäessään vahvan emäksisiä puhdistusaineita. Voit välttää mahdollisia ihoärsytyksiä lisäämällä laadukkaan kasvoveden osaksi ihonhoitorutiiniasi.

✘ Kasvojen koskettelu ja finnien puristelu

Kaikki virheet eivät johdu vääränlaisista tuotteista. Voit tehdä ihollesi hallaa koskettelemalla sitä, erityisesti jos ihosi on taipuvainen akneen. Finnien puristelu on yleinen virhe, joka saattaa pahentaa ihotulehduksia ja levittää bakteereja ympäri kasvoja pahentaen ongelmaa sen lievittämisen sijaan.

✘ Puutteellinen aurinkosuoja

Tiesitkö auringon olevan suurin syy ihon ennenaikaiselle ikääntymiselle? Siksi UV-suojan käyttö on niin tärkeää. Käyttämällä aurinkosuojaa ympäri vuoden estät ihoasi kuivumasta, menettämästä kimmoisuuttaan eikä pigmenttiläikkiä pääse muodostumaan. Myös luonnonöljyt toimivat aurinkosuojana – vadelmansiemenöljyssä on korkein luontainen suojakerroin.

Vääränlainen kuorinta

Kuorinta on yksi ihonhoitovirheistä. Tarkoitan tietenkin vääränlaista kuorintaa. Emme joko kuori ihoamme lainkaan tai sitten ylikuorimme sitä estäen luonnollista solujen uusiutumista, poistaen luonnollisen hydolipidikerroksen ja ärsyttäen ihoa. Ihoa tulisi kuoria korkeintaan kerran viikossa.

Kosteutuksen laiminlyönti rasvaisella iholla

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, kosteuttaminen. Vain harva tietää, että jokainen ihotyyppi kaipaa kosteutusta. Harmillisesti vanha harhaluulo siitä, että vain kuiva iho kaipaa kosteutta on yhä voimissaan. Tämä on suurin ihonhoitovirhe, jonka voit tehdä! Iho kaipaa vettä oli se sitten rasvainen tai kuiva; jos et kosteuta rasvaista ihoasi, luot ikävän kierteen jolloin iho tuottaa talia yhä enemmän ja enemmän.