Virheetön iho – 7 tapaa saavuttaa se!

Kun katsoo lehtien kansikuvien malleja, on helppo tajuta, että heidän virheetön ja super sileä iho on kuvanmuokkaajan työtä. Moni toivoo silti ihon näyttävän niin upealta. Uskokaa tai älkää, se on mahdollista! Lue 7 tavasta saada kansikuvamainen iho!

Mustapäät, akne, tummat kohdat – tätä luonto äiti ei toivonut ihollesi. Täydellisessä maailmassa – ilman kemikaaleja, myrkkyjä ja stressiä – näyttäisimme paremmilta kuin nyt jopa ilman kauneushoitoloita. Valitettavasti meidän on nähtävä hieman vaivaa virheettömän ihon eteen. Onneksi tämä on täysin saavutettavissa ja toisin kuin monet luulevat, se ei ole niin vaikeaa. Jatka lukemista ja opi käyttämään kotikonsteja virheettömän ihon aikaansaamiseksi.

Virheetön iho. Millainen se on?

Aloitetaan miettimällä sitä, mitä virheetön oikeastaan tarkoittaa. Tiedämme kaikki, että kuvanmuokkaajat tekevät välillä virheitä ja emme tietenkään halua luonnottomalta näyttäviä kasvoja. Haluamme sekä häikäisevät että luonnolliset kasvot – sitä tavoittelemme: sileää ihoa ilman kauneusvirheitä. Vaikka virheettömään ihoon johtava polku ei ole yksinkertainen tai tasainen, ja se vaatii uhrauksia, polulle tulisi lähteä. Oikeassa maailmassa virheetöntä ihoa ei saa yhdellä klikkauksella – siihen vaaditaan säännöllisyyttä ja sitoutumista.

7 tapaa saada virheetön iho!

1) Terveellinen ruokavalio on hyvä perusta

On mahdoton näyttää hyvältä ilman ravintoaineita. Tasapainoinen, terveellinen ruokavalio sisältää seuraavia ulkonäölle tärkeitä ainesosia:

  • Välttämättömiä rasvahappoja (omega)
  • Vitamiineja; A, C, E, K, D ja B
  • Hivenaineita: sinkki, silikoni, kalsium, kalium, rauta, jodi

2) Kaksoiskosteutus

Kosteutus on toinen tärkeä asia. Kaksoiskosteutus tarkoittaa päivä/yökosteutusvoiteiden käyttöä sekä sisäistä päivittäistä nesteytystä. Juomalla vähintään 1,5 litraa vettä päivässä voi kohentaa ihon kuntoa näkyvästi!

3) Öljyjä kasvojenhoitoon

Öljyillä on hyvin tärkeä osa päivittäisessä ihonhoidossa. Miksi niitä tulisi käyttää? Koska öljyt ovat luonnollisia pehmentäviä aineita – ne ehkäisevät kosteuden haihtumista. Osassa on ylimääräisiä ominaisuuksia, kuten antibakteerisia ominaisuuksia, auringonsuoja, ärsytysten lievitys, joustavuuden lisääminen, anti-age vaikutuksia. Arganöljy, manteliöljy ja jojoba öljy ovat parhaita vaihtoehtoja. Näitä voi käyttää kosteusvoiteen sijaan, lisätä kotitekoisiin kasvonaamioihin tai käyttää OCM-käsittelyyn (oil cleansing method) yhdessä risiiniöljyn kanssa.

4) Vahvojen antioksidanttien armeija

Iho tarvitsee antioksidantteja. Antioksidantit neutralisoivat oksidatiivista stressiä sekä ihon nopeampaa ikääntymistä aiheuttavia vapaita radikaaleja. Virheetöntä ihoa ei saa aikaan ilman antioksidantteja. Parhaita antioksidantteja ovat: C-vitamiini, flavonoidit, E-vitamiini, lykopeeni, beetakaroteeni, Q10-koentsyymi yms.

5) Sileän ihon sankari: kuorinta

Kuorinta on loistava tapa saada virheetön, sileä ja ihana iho. Mikäli et hyödynnä tämän upean tuotteen ominaisuuksia, nyt on korkea aika – ihon kuoriminen kerran tai kaksi viikossa näkyy selvästi iholla. Valitse joko mekaaninen kuorintavoide karkeilla partikkeleilla tai esimerkiksi alfahydroksihappopohjainen entsyymikuorinta. Kuorinta nopeuttaa ihon luonnollista ominaisuutta irrottaa kuolleita ihosoluja, tyypistä huolimatta. Kuorinnat stimuloivat verenkiertoa ja aktivoivat solujen luonnollisia uusiutumisprosesseja – eli ne antavat yksinkertaisen tavan astua kohti virheetöntä ihoa.

6) Retinoli- tai C-vitamiiniseerumi

Ei kannata unohtaa, että seerumi – vahva tiivistetty tuote – on paras tapa kaunistaa ihoa. Virheettömät kasvot saa parhaiten aikaan C-vitamiinia tai retinolia sisältävän seerumin avulla. Molemmissa ainesosissa on erinomaisia ominaisuuksia; ne vaalentavat pigmenttiläiskiä ja tasoittavat ihonsävyä. A-vitamiini (retinoli) on hieman vahvempi, se kuorii ihoa ja hoitaa pieniä ryppyjä. Askorbiinihappoa (C-vitamiini) puolestaan suositellaan nuoremmalle iholle, joka ei vaadi niin intensiivistä hoitoa.

7) Meikkivinkit virheettömään ihoon

Virheettömän ihon ei tarvitse olla ihonhoidon tulos. Jos ihon terveyttä ei halua tai ehdi parantamaan, kauneusvirheet voi helposti peittää. Ratkaisu ei kuitenkaan ole pysyvä. Miten saadaan virheetön iho meikkaamalla?

  • Tee ihosta sileämpi ja eloisampi käyttämällä öljyä primerina.
  • Valitse peittävä meikkivoide ja käytä sitä säästäen.
  • Älä levitä meikkivoidetta sormilla, käytä mieluummin litteäkärkistä sivellintä.
  • Käytä vaaleampaa meikkivoidetta ihon nuorentamiseksi.
  • Peitä pienet kauneusvirheet peitevoiteella.
  • Käytä lopuksi kiiltoa vähentävää, hennosti korostavaa irtopuuteria.