Ohjeet monivaiheiseen kasvojenpuhdistusrutiinin

Paras kasvojenpuhdistusrutiini ja kuinka se toteutetaan askel askeleelta!

Tiedätkö kuinka kasvot tulisi puhdistaa? Useimmiten vastaamme tähän kysymykseen myöntävästi, vaikka se ei taida olla ihan totta. Meikinpoisto on vain puolet ihonpuhdistuksesta, sillä meikin lisäksi iholla piilee satoja muita päivän aikana kertyneitä epäpuhtauksia. Osan ihohoitotavoissa olisi myös parannettavaa; esimerkiksi misellivettä ei tulla huuhtoneeksi pois kavoilta. Pienten misellihiukkasten muodostaman kerroksen päälle levitetään tavallinen kasvovoide. On siis hyvä idea oppia kuinka monivaiheinen puhdistus tapahtuu – yksinkertainen ja helppo homma, jonka avulla saat kirkkaan ja pehmeän ihon!

Saasteet, pakokaasut, stressi ja jopa jotkin lääkkeet vaikuttavat ihomme laatuun negatiivisesti. Kasvojen pesulla vapautat ihon edellämainituista epäpuhtauksista. Edes laadukkain ihovoide ei tehoa toivotulla tavalla ellei sitä käytetä säännöllisesti.

Miksi kasvojen huolellinen puhdistus on niin tärkeää?

  • Parannat ihon vastaanottokykyä ja stimuloit kasvojen ihoa hieromalla, jolloin iho uusiutuu nopeammin
  • Ihon toiminta normalisoituu, kun sen pinnalta poistetaan meikkijäämät, tali, pöly ja kuolleet ihosolut
  • Ehkäiset mustapäiden, aknen ja muiden epäpuhtauksien syntymistä

Lue, kuinka helppoa monivaiheisen kasvojenpuhdistuksen toteuttaminen kotona on ja näe kuinka ihosi puhdistuu, tulee terveemmäksi ja nuoremmaksi.

Kuinka puhdistaa iho kotona?

Se on nopeaa ja tehokasta. Opi puhdistuksen neljä vaihetta.

1. LUONNONÖLJY, eli öljypuhdistus

Meikkijäämiä, epäpuhtauksia, vedenkestävää kosmetiikkaa? Luonnonöljy puree näihin. Tämä luonnontuote poistaa iholta helposti suurimman osan kosmetiikkatuotteista, jopa vedenkestävätkin. Ota pieni määrä öljyä ja levitä se kasvoille sormenpäillä pyörivin liikkein. Pyyhi kasvoilta kostealla musliinipyyhkeellä. Huuhtele pyyhe välillä ja pyyhi kasvoja varoen, kunnes pyyhkeeseen ei enää tartu likaa.

On hyvä muistaa, että luonnonöljyt ovat hyvin siedettyjä, sillä ne eivät häiritse ihon luonnollista lipidikerrosta. Öljypuhdistus sopii myös kaikille ihotyypeille, kunhan valitset oikeanlaisen öljyn käyttöösi. Öljyn sopivuuteen vaikuttaa sen sisältämien rasvahappojen määrä.

Parhaita öljyjä öljypuhdistuksessa käytettäviksi ovat:

  • paras luonnonöljy rasvaiselle iholle: jojobaöljy, hamppuöljy, saksanpähkinäöljy, tamanuöljy
  • parhaat luonnonöljyt normaalille iholle: avokadoöljy, granaattiomenansiemenöljy, arganöljy
  • parhaat luonnonöljyt ikääntyvälle iholle: manteliöljy, tähtikukkaöljy, ruusuöljy, arganöljy
  • parhaat luonnonöljyt kuivalle iholle: puuvillansiemenöljy, rypäleensiemenöljy, vehnänalkioöljy

2. MISELLINESTE

Tämän vaiheen voi jättää väliin, mikäli kasvot saatiin puhdistettua öljyillä huolellisesti. Miselliveden voimaan luottavat kuitenkin monet sen epäpuhtauksia puoleensavetävän ominaisuuden ansiosta. Sillä on hyvä viimeistellä puhdistus.

Tiesitkö!

Misellit ovat mikroskooppisen pieniä palloja, jotka vetävät puoleensa kaikkea mitä kasvoiltasi löytyy. Misellit siis puhdistavat ja raikastavat ihoasi. Ne ovat erityisen hellävaraisia ja sopivat kuivan sekä herkän ihon puhdistukseen erinomaisesti.

3. GEELIPUTSARI/VAAHTOPUTSARI

Monien mielestä geeliputsari on ainoa oikea kasvojenpuhdistustuote. Vaikka geeli puhdistaa ihon epäpuhtauksista, se ei sovi meikinpoistoon vaikka ne siihen sopiviksi tuotteiksi mielletäänkin. Hellempi, mutta yhtä tehokas, on vaahtopuhdistusaine. Vaahtoputsari sisältää kaksinverroin enemmän ravinteita ja kosteuttavia ainesosia sekä sopii mainiosti herkälle ja punoittavalle iholle.

Geelipuhdistusaineen käyttö saattaa jättää ihon kireäksi, kuivaksi ja ärtyneeksi. Miksi? Useimmat geelipuhdistusaineet sisältävät voimakkaasti peseviä ainesosia, jotka eivät välttämättä ole hyväksi ihon pH-tasolle. Siksi monivaiheinen puhdistus on suositeltavaa.

4. KASVOVESI

Tämä usein unhoon jäävä ihonhoitotuote on oleellinen osa kasvojenpuhdistusta. Se palauttaa ihon pH-tason sekä rauhoittaa ja poistaa likajäämät iholta. Kasvovesi on ihonhoitorutiinin viimeinen vaihe ja yhdistää kaikki aikaisemmat vaiheet keskenään. Tämä ihonhoitotuote tarjoaa useita hyötyjä ja valmistaa ihon seerumille tai voiteelle.

Monivaiheista ihonhoitorutiinia suositellaan toteutettavaksi iltaisin. Näin iho saa yön aikana uussiutua ja parantua ilman häiriötekijöitä.