Kuiva iho? Viisi tehokasta tapaa kosteuttaa ihoa

Onko etsinnässäsi jatkuvasti jokin uusi ihmekeino kuivan ihon hoitoon? Onko haussa helpotus ärtyneelle ja kosteutta kaipaavalle iholle? Jos vastasit molempiin ”kyllä”, olet tullut oikeaan paikkaan.

Tänään paljastamme sinulle muutaman todistetusti toimivan keinon ihon kosteustasapainon palauttamiseen ja sen ylläpitoon. Saat lisäksi neuvoja kuivan ihon hoitoon. Alempaa löydät viisi takuuvarmaa keinoa ihon kosteuden palauttamiseen.

Viisi ideaa kuivan ihon hoitoon

1. Lopeta alkoholia sisältävien kosmetiikkatuotteiden käyttö

Ensimmäinen askel virheettömän, terveen ja hyvinkosteutetun ihon saavuttamiseen on… kosmetiikkavallankumous. Tarkista päivittäisessä käytössä olevien tuotteiden INCI-lista. Vältä tuotteita, jotka sisältävät seuraavia valmisteita: Ethanol, Alcohol, Alcohol Denat, Isopropyl Alcohol.

Muista, että kosmetiikassa käytetyillä valmisteilla on suora vaikutus ihosi laatuun ja ulkonäköön. Mikäli tuotteessa on iholle hyödyllisiä valmisteita, on niissä yleensä myös niitä, joista on sille harmia. Ikävä kyllä haitalliset alkoholit, mikromuovit ja raakaöljyt ovat sen verran halpoja raaka-aineita, että valmistajat kääntyvät usein niiden puoleen.

Pahin palvelus kuivalle ihollesi on käyttää ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät kuivattavia alkoholeja. Ei ole vaikeaa arvata, että kuiva iho iloitsisi alkoholittomista hoitotuotteista. Myös voimakkaasti hajustettuja ja antibakteerisina markkinoituja tuotteita olisi syytä välttää.

Kun seuraavan kerran olet shoppailemassa ihonhoitotuotteita, valitse maitohappoa ja hyaluronihappoa sisältävät tuotteet. Myös kaikki kuivalle iholle suunnatut luonnontuotteet sopivat tarkoitukseen. Hyaluronihapon lisäksi kaikille ihotyypeille sopivia ainesosia ovat c-vitamiini ja aloe. 

2. Vältä emäksisiä saippuoita

Suurinosa saippuoista jättää ihon kuivaksi, kiristäväksi ja karheaksi. Mutta miksi? Saippuat puhdistavat, mutta myös kuivattavat ihoa melko pahasti ja bakteerien lisäksi ne poistavat iholta sitä suojaavan lipidikerroksen. Emäksinen saippua ei sovi happamelle iholle. Nämä kaksi ääripäätä eivät tule hyvin toimeen keskenään.

Pyri pesemään kasvosi, kätesi ja vartalosi hellällä dermosaippualla, joka puhdistaa, hoitaa ja suojaa ihoasi häiritsemättä sen hydrolipidikerrosta. Mikään ei kuivata ihoa niin pahasti kuin emäs.

3. Säilytä ihon pH ja käytä kasvovettä

Vain kasvovedellä on ihon pH:ta oikealla tavalla tasapainoittava vaikutus. Kuiva iho tarvitsee kasvovesikäsittelyn päivittäin. Ihoa hoitavien vaikutusten lisäksi kasvovesi rauhoittaa sitä ja parantaa mikrovaurioita sekä ärsyyntyneitä alueita.

Harmillisesti kasvovesi on edelleen aliarvostetuin kauneudenhoitotuote vaikka hyötyjensä puolesta sen kuuluisi olla kaikkein tärkein. Pidä kaapissasi aina pullo laadukasta kasvovettä. Myös yrttitisleillä kerrotaan olevan positiivisia vaikutuksia kuivan ihon hoidossa. Yrttitisleet ovat luonnollisista raaka-aineista valmistettuja yrttivesiä. Kuivalle iholle damaskonruusu- tai pomeranssinkuorivesi ovat parhaita vaihtoehtoja.

4. Poista kuolleet ihosolut säännöllisesti

Mitä kuivempi iho, sitä enemmän kuolleita ihosoluja sen pinnalla on. Älä anna niiden jäädä asumaan ihollesi! Olisi hyvä kuoria kasvot kerran viikossa ja vähintään kaksi kertaa kuussa. Valitse luonnollinen ja hellä entsymaattinen kuorinta. Tuote on koostumukseltaan pehmeää eikä siinä ole hankaavia materiaaleja, joten se ei ärsytä ihoa.

Entsymaattisia kuorintoja puoltavana seikkana mainittakoon, että niihin on usein lisätty ravitsevia ainesosia. Tuote siis elvyttää ja huolehtii ihostasi samanaikaisesti. Vartalokuorinta kannattaa suorittaa kuivaharjaamalla iho ennen suihkua tai kylpyä, kuorintavoide saattaa ärsyttää kuivaa ihoa.

5. Kosteuta ihoa ja käytä ravitsevia sekä korjaavia tuotteita

Valitse kauneudenhoitotuotteita, jotka sisältävät todistetusti kosteuttavia vaikutuksia omaavia raaka-aineita, kuten aloeta, glyceriiniä, vaseliinia, luonnonöljyjä (auringonkukka, avokado, manteli) ja lesitiiniä. Muista myös suojata ihosi  UV-säteiltä. Viimeisenä, muttei vähimpänä, juo runsaasti vettä (vähintään 1,5 litraa päivässä). Näin kosteutat kehoasi parhaiten.