Kuinka pelastaa hauraat hiuspäät?

Mikä aiheuttaa hauraat hiuspäät?

Haurat hiuspäät tarkoittavat yleensä ohuita ja elottomia hiuspäitä. Esiintyminen hauraista hiuspäistä voi johtua monista eri syistä. Pääasiallinen syy on kuitenkin aineenvaihdunnan ulkoisissa tekijöissä, kuten liian kuiva tai liian öljyinen ihonala, pesu ja muotoilutuotteet tai hiuslaitteiden, kuten hiustenkuivaajan ja silityksen, ylikuormitus.

Myös elämäntapa vaikuttaa voimakkaasti hiusten ohenemiseen tai haurauteen. Koska kaikki eivät ole tietoisia hiustenhuoltoon liittyvistä asioista ja menetelmistä, liian vahva ja liian usein käytettävä hiusten värjäys, sävyttäminen ja vahvistaminen voi lopulta myös mennä yli ja aiheuttaa hiusten harvenemista ja hauraisuutta.

Miten pelastaa hauraita hiuspäitä?

Vaikka hauraat päät eivät olekaan mahdollisia välttää, on olemassa useita keinoja, joilla päähän voi saada lisää elinvoimaa ja vahvuutta. Seuraavassa on muutamia asioita, joita voit tehdä hiusten haurauden vähentämiseksi ja säilyttämiseksi terveinä.

1. Vältä vahvoja tai liian usein tehtyjä muotoilutuotteita

Verkkokaupoista ja kauneussalongista ostetut hiustenhoitotuotteet saattavat usein sisältää samoja kemikaalia kuin muotoilutuotteet, joten on tärkeää lukea ainesosat tarkkaan. Jos tuotteessa on liikaa vahaa, lakkaa, suihkeita tai muotoilutuotteita, ne voivat myös lopulta vaurioittaa hiustasi.

Kosmetiikkatuotteiden lisäksi sinun on myös vältettävä liian usein tehtyä hiuksenkuivaamista, silitystä, kihartamista, käärimistä ja muuta muotoilua.

2. Levitä öljyä tai voidetta hiuspäihin

Öljyt ja voiteet aiheuttavat ihonalaan sileyttä ja pehmeyttä ja auttavat lisäämään hiusten elinvoimaa. Jos haluat vahvistaa hiuspäitä erityisesti, voit levittää kuiviin hiuspäihin yksittäisiä öljypisaroita tai kerätä heikkoon, hauraaseen hiusvärillesi vähän pienen voiteen.

Lisäksi voit lisäksi käyttää erityisiä hiuspäiden hoitotuotteita, kuten oliiviöljypohjaisia voiteita tai öljyseokset, jotka on tarkoitettu vahvistamaan ohuita hiuksia. Lue aina huolellisesti tuoteselosteet, jotta voit valita sopivan tuotteen ja levittää sen oikealla tavalla.

3. Virtavesipesu

Kotitekoisten vaporisaattoreiden ansiosta voimme käyttää virtavesipesua päivittäin tukemaan hiusten kuntoa. Menetelmä, jolla käytetään lämpimää, kosteaa höyryä hiuksiin, stimuloi verenkiertoa hiusjuuriin ja auttaa ravitsemaan hiuspäät, antaen sille elastisuutta ja kiiltoa.

4. Oikea hiuslaji

Hiukset, joilla on ohuempi ja heikompi kupari kuin muut, tarvitsevat erityisiä leikkauksia ja kampauksia, jotka ruokkivat ja vahvistavat hiusta. On siis tärkeää valita hiuslaji, joka sopii olosuhteisiisi ja tarvitsemaasi hoitoon, ja voit kokeilla erilaisia leikkauksia parantamaan hiustesi näköä.

5. Vältä liian paljon aggressiivisia hiustenhoitotuotteita

Kotiin ostettujen hiustenhoitotuotteiden avulla voit pehmentää ja vahvistaa hauraita hiustenpäitäsi myös tehokkaasti ja turvallisesti. Tuotemerkit, jotka sisältävät luonnollisia ainesosia, kuten mineraalit, kasviöljyt ja kasviperäisiä uutteita, auttavat syväpuhdistamaan hiukset ja sävyttämään ne.

Paras tapa voidella hiukset sisältäpäin ja saada ne näyttämään silkinhohtoisilta on käyttää vahvoja, rasvaisia ainesosia sisältäviä hoitotuotteita. Tällaisia ovat esimerkiksi avokadovoi, jojobaöljy, kookosöljy, manteliöljy ja arganöljy. Nämä voiteet pehmentävät, vahvistavat ja suojaavat hiuksia huurteelle, paitsi että ne estävät hauran hiuspään menettämistä.

Vihjeitä, kun olet valmis pelastamaan hauraiden hiuspäiden

1. Valitse tuotteet, joissa on luonnollisia ainesosia.

2. Vältä liian usein tehtyä hiusten muotoilua, mukaan lukien hiuksenkuivaaja, silitys ja lakka.

3. Muista käyttää aina suojahuppua, jos aiot käyttää hiustenkuivaajaa tai silitysrautaa.

4. Käytä suihkuta frizz-näytöstä ennen hiustenkuivausta tai silitystä.

5. Noudata tarkkaan suositeltuja käyttöohjeita, jotka ilmoitetaan hiuspesu- ja kiinnitysaineessa.

6. Levitä öljyä tai voidetta hiuksiin kerran tai kahdesti viikossa.

7. Koosta hiuspäiden päiden väliin perinteisiä maskareita.

8. Käytä hoito- ja kasvutuotteita.

Yhteenveto

H