Kolme parasta tapaa hoitaa kuivia ihoalueita – kuorinta, seerumi ja öljy

Kuivat ihoalueet ovat todellinen painajainen naisille, jotka meikkaavat päivittäin. Meikkivoide korostaa jokaista virhettä ja kuivaa kohtaa. Voiko asialle tehdä jotain? Tässä kolme parasta tapaa hoitaa kuivia ihoalueita.

Kyseessä on enimmäkseen esteettinen ongelma, mutta kuiva iho kielii myös keholtasi puuttuvan jotain sen tarvitsemaa; vettä, ravinteita tai vastustuskykyä.

Mistä kuivat ihoalueet ilmestyvät kasvoihin?

Joskus ne voivat olla merkki ihotaudista, kuten ekseemasta tai psoriasiksesta. Paniikkiin ei kuitenkaan ole aihetta, sillä useimmiten kyseessä on yksikertaisesti kosteutta kaipaava iho. Jos et tarjoa kehollesi sen tarvitsemaa nesteytystä ja syöt epäterveellisesti, kuivia iholäikkiä saattaa ilmetä. Ne ilmestyvät kasvoihin, koska kasvojen iho on ohuempaa ja kuivuu helpoimmin.

Syyt kuivien läikkien taustalla vaihtelevat. Yleisimpiä tekijöitä ovat:

  • nesteen puute
  • riittämätön kosteustuotteiden käyttö
  • työskentely ilmastoiduissa paikoissa
  • kuivattavien kosmetiikkatuotteiden käyttö
  • riittämätön suojaus ympäristötekijöitä vastaan

Kuinka päästä eroon kuivista iholäikistä?

Pohjatyö on tarjota keholle sen kaipaamaa nesteytystä ja pitäytymällä terveellisessä ruokavaliossa. Syömämme ravinto vaikuttaa ihon kuntoon näkyvästi. Juo 8 lasillista vettä päivässä ja lisää ruokavalioosi omegarasvahappoja, kuten öljyjä, avokadoa, rasvaista merikalaa, pähkinöitä ja siemeniä. Tasapainoinen ruokavalio on paras keino ihon, hiusten ja kynsien kunnossapitoon.

Toinen tärkeä tekijä on oikeanlainen kauneudenhoitorutiini, jolla kosteutat ja suojaat ihoasi. Ihonhoito ja ruokavalio kulkevat käsikädessä, sillä parhaita tuloksia saadaan, kun kehosta pidetään huolta niin ulkoa kuin sisältäkin päin. Mikä auttaa taistelussa kuivia iholäikkiä vastaan?

Kolme parasta tekniikkaa kuivien ihoalueiden hoitoon

Kasvoja tulee hoitaa monipuolisesti ja paras tapa on kuoria pois kuollut ihosolukko, syväkosteuttaa ja suojata iho haitallisilta tekijöiltä.

Jos kärsit kuivista ihoalueista, kokeile näitä kolmea tuotetta.

  1. Kuorinta-aine – kuorinta voi olla mekaanista (jolloin tuotteessa on pieniä, kuorivia hippusia) tai entsymaattista (happopohjaista), mutta tärkeintä on kuoria iho säännöllisesti 2-3 päivän välein. Hoito auttaa pääsemään eroon kuivista kohdista, siloittaa ihoa ja stimuloi sen elpymistä.
  2. Seerumi – parhaat seerumit sisältävät hyaluronista happoa, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti sisältäpäin. Tuotetta tulee käyttää vähintään kerran päivässä, iltaisin kasvojen puhdistuksen jälkeen.
  3. Öljy – kolmas askel kuivan ihon hoitorutiinissa on luonnonöljyjen (esim. argan, makadamia, jojoba) käyttö. Kun levität öljyn kasvoille seerumin imeydyttyä, muodostaa öljy suojaavan kerroksen, joka lukitsee kosteuden ihoon.