Kasvojen rypyt: mikä aiheuttaa niitä ja miten niistä pääsee eroon?

Jokaisen naisen elämässä tulee ennemmin tai myöhemmin se tilanne, jossa hän huomaa ensimmäisen täydellisen nuorekkaan ihon pilaavan, ei-toivotun ja kutsumattoman rypyn. Rypyt ovat todiste siitä, että ajan kulua ei voi pysäyttää. Lue lisää ryppyjen aiheuttajista ja jos niistä voi päästä eroon. Jos voi, miten se tehdään parhain tuloksin?

Rypyt. Ne ilmestyvät seuraavassa järjestyksessä: silmien ympärille, otsalle, huulten ja nenän ympärille. Kasvojen rypyt ilmestyvät nopeammin tupakoitsijoille. Osa rypyistä – eli naururypyt – lisäävät charmia ja ovat todiste runsaasta hymyilystä. Valitettavasti suurin osa rypyistä saa meidät ymmärtämään, että vanhenemme ja että ihomme menettää nuorekkaan kimmoisuutensa ja sileytensä.

Ryppyjen aiheuttajat

Mitkä tekijät sitten aiheuttavat ryppyjä kasvoihin? Useimmat sanovat ryppyjen olevan ikääntymisen merkki mutta harva tietää uurteiden ja juonteiden synnyn oikean syyn. Rypyt ilmestyvät kollageenin ja elastiinin vähenemisen takia – nämä proteiinit ylläpitävät ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä. Iän myötä ihon hyaluronihappovarasto (kosteuttava tekijä) hupenee myös ja iho muuttuu elottomaksi ja kuivaksi.

Rypyt saattavat tietenkin ilmestyä nopeammin elämäntyylistä ja ihonhoitorutiinista riippuen. Tässä lista tavallisimmista ennenaikaista ikääntymistä aiheuttavista tekijöistä:

  • vääränlainen ihonhoito
  • ihon venyttäminen meikinpoiston yhteydessä
  • vähäinen uni, liika stressi
  • aurinkosuojan puute
  • tupakka ja alkoholi
  • liiallinen auringossa olo (ja solariumit)

Miten rypyistä pääsee eroon?

Liian aikaisin tulleista rypyistä voi yrittää päästä eroon. Ihon nuoruuden, kiinteyden, sileyden ja hehkun voi palauttaa muutamalla tavalla. Mitä nopeammin ryhtyy toimiin, sitä helpompi rypyistä on päästä eroon. Halu huolehtia ihosta säännöllisesti on avain onnistumiseen.

1. RYPPYSALAISUUS – SEERUMI

Retinolia, Q10-koentsyymiä tai hyaluronihappoa sisältävän kasvoseerumin käyttö on helpoin tapa tuoda takaisin ihon kimmoisuus. Seerumissa on loistavia ominaisuuksia – kevyt koostumus maksimaalisella määrällä ainesosia toimii sisäisesti – nopeasti ja tehokkaasti. Valitse anti-age seerumi tai kohottava seerumi ravitsevilla, kosteuttavilla, hoitavilla ja vastustuskykyä parantavilla vaikutuksilla.

2. RYPPYSALAISUUS – ÖLJYT

Luonnolliset öljyt – kuten manteliöljy, jojoba öljy ja arganöljy – kiinteyttävät ihoa loistavasti myös. Jokainen niistä ravitsee ihoa, ylläpitää optimaalista kosteustasapainoa ja tukee solujen luonnollista uusiutumista. Öljyjä tulisi ihannetapauksessa käyttää päivittäin: voiteen sijaan, meikinpoistajana tai kotitekoisten anti-age kasvonaamioiden pääainesosana.

3. RYPPYSALAISUUS – HIERONTA

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: yhdistä seerumin, voiteen tai öljyn käyttö kohottavaan hierontaan. Iho pitää sen luonnollisten prosessien stimuloinnista. Tämä kannattaa muistaa päivittäisen ihonhoidon yhteydessä ja hieroa kasvoja hellävaraisesti muutaman minuutin ajan sekä taputella ihoa verenkierron parantamiseksi. Hieromiseen voi käyttää jaderolleria tai muuta hierontavälinettä.

4. RYPPYSALAISUUS – KASVOJEN KOHOTUS

Tämä on periaatteessa oikopolku mutta hyvin tehokas sellainen. Kasvojen kohotusmahdollisuuksia on runsaasti – laserkohotus, terapia punaisella valolla, mesoterapia neulalla tai ilman, ultraääniterapia, lankakohotus, entsyymikuorinta ja moni muu. Hintaakin tosin on.

5. RYPPYSALAISUUS – RUOKAVALIO

Ihon ulkonäkö riippuu myös paljon kehon terveydestä. Tasapainoisella ruokavaliolla iho pysyy varmasti eloisana, sileänä ja kiinteänä. Terveellisesti syöminen ja veden juominen – helpoin tapa välttyä kasvojen rypyiltä.