Ikääntyvän ihonhoidon aakkoset

Ikääntyvää ihoa tulee kohdella tarkoituksenmukaisesti ja kunnioittaen. Edellämainittujen lisäksi ikääntyvä iho tarvitsee vapaita radikaaleja vastaan taistelevia tuotteita säilyttääkseen nuorekkaan ja kauniin olemuksensa. Haluaisitko säilyttää ihosi nuorekkaana pidempään? Lue, mitkä kolme ainesosaa kannattaa ottaa mukaan kauneudenhoitorutiiniisi. 

KAUNIIN IHON AAKKOSET

A niinkuin antioksidantit, anti-age ja a-vitamiini

Ikääntyvän ihon hoito rakentuu määrätietoisista valinnoista, joilla ehkäistään ryppyjä, pigmenttiläiskiä ja kuivumista mutta myös suojataan ulkoisilta tekijöiltä, oksidatiiviselta stressiltä ja saasteilta. Ihonhoidossa tulee myös panostaa jo olemassaolevien ryppyjen häivyttämiseen. A-vitamiini (retinoli) häivyttää hienoja ryppyjä. Varmista, että ihosi saa päivittäisen annoksen 100% retinolia, ei sen johdannaisia (retinoideja) ennen nukkumaanmenoa. Aamuisin iholle tulee levittää korkeakertoimista aurinkosuojaa (vähintään SPF 30). Entäs antioksidantit? Yritä löytää kasvovoiteita- tai seerumeja, jotka sisältävät valkoista teetä tai arganöljyä. Nämä kaksi ainesosaa ovat todella hyödyllisiä ikääntyvän ihon hoidossa.

B-vitamiinit

Tutkimusten mukaan emme nauti tarpeeksi b-vitamiineja. B-vitamiinit kuitenkin ovat tehokkaan ihonhoidon – myös ikääntyneen – ytimessä. Miksi ne ovat niin oleellisia? Ne ovat hyödyllisiä myös hiusten ja kynsien hoidossa, ei pelkästään ihon. Jos olet huomannut kynsiesi ja hiustesi olevan ohuemmat eivätkä kasvosi näytä elinvoimaisilta, on se merkki kehosi b-vitamiinin puutteesta. Lisää niitä ruokavalioosi tai valitse b-vitamiineja sisältäviä ihonhoitotuotteita. Ikääntyvä iho kaipaa kaikkia b-ryhmän vitamiineja, joten varmista, että saat tarpeeksi tiamiineja, riboflaviineja, niasiinia, pantoteenihappoja, pyridoksiineja sekä biotiini- ja foolihappoja. Nämä estävät ihon ikääntymistä antaen sille tervettä hehkua.

C-vitamiini

C-vitamiini on voimakas antioksidantti ja sitä kutsutaan nuoruuden vitamiiniksi. Se huolehtii kaiken ikäisistä ihoista. Ikääntyvälle iholle c-vitamiini tarjoaa kirkkautta häivyttäen kaikenlaisia pigmenttiläiskiä ja auringosta johtuvaa värin epätasaisuutta. C-vitamiini myös kamppailee vapaita radikaaleja vastaan, hidastaa ikääntymisprosessia ja parantaa ihon sietokykyä. Vitamiini myös auttaa aikuisiän aknen hoidossa tehostaen ihon uudelleenrakentumista. On tärkeää valita vain laadukkainta c-vitamiinia, sillä muuten vitamiini hapettuu ennen kuin ehtii tunkeutumaan ihon sisempiin kerroksiin. Etsiessäsi sopivaa c-vitamiinivalmistetta ihollesi, etsi sen INCI-listalta 3-0-Ethyl Ascorbic Acid, joka on 100% c-vitamiinia puhtaimmassa olomuodossaan ja on muokattu vastaamaan ihon tarpeisiin.

Aamuisin ja iltaisin käytettävä, laadukas, c-vitamiinia ja retinolia sisältävä kasvoseerumi on ikääntyvän ihon paras ystävä. Käytä aurinkosuojaa ja puhdista kasvosi säännöllisesti (mieluiten luonnonöljyillä) niin et enää kärsi elottomasta ja väsyneestä ihosta – joka ei paljasta ikääsi!